Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Beranama privela osumnjičene za napad na novinara

Policija u Beranama privela je danas više osoba za koje su sumnja da su napali novinara lista "Republika" Tufika Softića. Glavni urednik "Republike" Velizar Brajović rekao je agenciji Beta da je do sada privedeno desetak osoba.

Šef policije u Beranama Novo Veljić obećao je Brajoviću da će biti učinjeno sve da se pronađu napadaci na Softića. Brajović je rekao da je Softić jedan od najboljih novinara tog lista i da, zasad, nema informacija o razlozima napada na njega.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Softić je napadnut sinoć ispred svoje kuće u Beranama kada je izašao iz automobila. Dvojica nepoznatih napadača naneli su bejzbol palicama Softiću povrede po glavi i licu zbog čega je morao da zatraži hitnu medicinsku pomoć.

„Kad sam izašao iz auta, iza kuće su munjevito izletela dvojica napadača sa kapuljačama na glavi. To se tako brzo desilo da sam tek kada su udarci počeli da pljušte shvatio o čemu se radi. Kad sam počeo da vičem, huligani su pobegli... Sećam se da su napadači nosili dukserice. Ubrzo je došla policija, a nakon nje i hitna pomoć”, kazao je Softić.

Softić je zadržan u bolnici, a dežurni hirurg dr Milorad Bakić kazao je da se radi o teškim telesnim povredama. Softić je dobio potres mozga i ima podlive po glavi i rukama. U beranskoj policiji sinoć je rečeno da se za počiniocima traga.

Crnogorsko Udruženje lokalnih radio i televizijskih stanica -javnih servisa, najoštrije je osudilo napad na Softića koji je novinar i Radio Berana

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.