Policija u Banjaluci i gradovima RS hapsi zbog ilegalnih igara na sreću

Izvor: Blic, 07.Dec.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Banjaluci i gradovima RS hapsi zbog ilegalnih igara na sreću

U Banjaluci i još nekoliko gradova u Republici Srpskoj na više lokacija su počeli pretresi organizovani u akciji čiji je cilj sprečavanje organizovanja nedozvoljenih igara na sreću, javlja Sarajevo-x.com. Prema informacijama "Blica", akcija nazvana "Kubikus" sprovodi se od jutros u 16 opština RS.

Prema nezvaničnim informacijama, u toku su pretresi stanova i poslovnih prostora u nekoliko banjalučkih naselja, navodi banjalučki dopsinik ovog sarajevskog internet portala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

''Radi se o velikoj akciji, koja se osim Banjaluke sprovodi u skoro svim većim gradovima RS. Zaplenjen je veći broj dokaza i privedeno nekoliko osoba'', rekli su izvori upućeni u istragu.

Pretresi su u toku, pa još nema podataka koliko je osumnjičenih biti predato Specijalnom tužilaštvu RS, pod čijim nadzorom je akcija pokrenuta.

Prema nezvaničnim informacijama, akcija u Banjaluci počela je oko 2,30 časova posle ponoći, kada su specijalci upali u jedan stan u naselju Kočićev vijenac.

''Pretresen je stan u kojem živi osoba koja se bavi servisiranjem aparata za igre na sreću. Prikupljen je određen broj dokaza, a nakon toga su usledili pretresi na nekoliko lokacija.

Rano ujutro pretreseno je nekoliko kazino klubova, među kojima i klub „Kajak" u Banjaluci. Po još nepotvrđenim informacijama, pripadnici MUP RS jutros su priveli vlasnika „Kajaka" i još nekoliko osoba koje su se bavile poslovima igara na sreću.

Iz „Kajaka" su, kako saznajemo, odneta dva manja elektronska aparata i vrećica sa nepoznatim sadržajem.

U toku su pretresi stanova i poslovnih prostora u nekoliko banjalučkih naselja, a, kako saznajemo, pretresen je i stan osobe koja se bavi servisiranjem aparata za igre na sreću.

Nezvanično, istražioci su bili u kockarnici „King" u naselju Lauš, a pretreseni su i lokali u banjalučkom naselju Vrbanja.

Akciju je naredilo Odeljenje za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci, a osim u Banjaluci, sprovodi se i u Laktašima, Gradiški, Prnjavoru, Srpcu, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Foči, Čelincu, Bijeljini, Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku, Vlasenici, Bileći i Gacku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.