Policija traga za Antonićevim sinom

Izvor: B92, 09.Avg.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traga za Antonićevim sinom

Beograd -- Osmoro osumnjičenih za "slučaj Agrobanka" su saslušani i određeno im je zadržavanje od 48 sati. Policija traga i za sinom prvog čoveka banke Dušana Antonića.

Policija je osumnjičene saslušala u prisustvu zamenika tužioca za organizovani kriminal.

Kako saznaje B92, oni će u roku od 48 sati uz krivičnu prijavu biti dovedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a nakon toga će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Saslušano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pet osumnjičenih odgovornih lica u Agrobanci i tri osumnjičena odgovorna lica u preduzećima Drina timber i Hed komerc zbog nezakonitog odobravanja kredita pomenutim pravnim licima.

Zbog istog krivičnog dela, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za sinom Dušana Antonića Milanom Antonićem (1978), jednim od osnivača firme "Eso limb Gmbh" iz Beča, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber" d.o.o. Ljubovija, i za Slobodanom Ratkovićem (1947), zamenikom direktora privrednog društva „Neadcommerce" iz Beograda.

Vlada: Bez rasprave o Agrobanci

Na sednici Vlade danas nije pokrenuto pitanje ko je sve iz državnih struktura odgovoran za pomaganje bekstva bivšeg čelnika Agrobanke, jer je zameniku premijera Aleksandru Vučiću, koji je najavio tu inicijativu, jutros nakratko pozlilo. Vučić je zbog iscrpljenosti i premorenosti prebačen na VMA, gde su obavljeni svi neophodni pregledi.

Uhapšene članove Izvršnog odbora trebalo je da kontrolišu članovi Upravnog odbora banke sa Rajkom Latinovićem, direktorom PKB Imesa, na čelu. Nadzor je bio u rukama i člana Saveta za borbu protiv korupcije Danila Šukovića, Aleksandra Ilića iz Srbijašuma, Gorana Mrđanovića, ali i Zvonimira Nikezića, vlasnika konsultantske kuće "CES Mekon" i oca doskorašnjeg državnog sekretara ministarstva finansija, demokrate Dušana Nikezića. Tu su i dva dekana - Pravnog Mirko Vasiljević i Ekonomskog fakulteta Marko Backović.

"Glavna zamerka je bila NBS - što ne radi zakonski određene nadležnosti. NBS je po zakonu dužna da vodi kontrolu nad svim bankama koje čine bankarski sistem jedne zemlje", kaže Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije.

Međutim, čak je i jedan član antikorupcijskog saveta sedeo u samom Upravnom odboru. Danilo Šuković nije se javljao na pozive B92, ali za agenciju Beta kaže da je sve što je dolazilo do Upravnog odbora "bilo čisto".

"Da je nešto ukazivalo na korupciju, ja bih onog momenta izašao iz Upravnog odbora. Ja nisam stekao dojam, tako da ne mogu ništa da kažem", rekao je on.

Jelisaveta Vasilić kaže da Savet o učešću Danila Šukovića nije raspravljao i dodaje da on nije u sukobu interesa, ali da sve ovo utiče na kredibilitet Saveta.

"Niko ovde nije dužan da prijavljuje gde još i šta radi i svako od nas ima pravo da posluje u svojoj oblasti", rekla je ona.

Upitana može li Savet da nastavi da radi u ovom sastavu posle svega što se saznalo, odgovorila je: "Pa mi se trudimo... Znate... Zatečena sam tim pitanjem! Mi se trudimo, ali ima drugih koji treba da procenjuju to".

B92 pokušao je da stupi u kontakt i sa dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta, koji su takođe bili članovi Upravnog odbora, ali nisu reagovali na poslovanje banke, međutim oni su ili bili nedostupni ili nisu odgovarali na pozive i poruke.

Bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić i sedmorica njegovih saradnika iz banke i privatnih firmi uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebljavali kredite, a tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite te banke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agrobanka: Pritvor za osumnjičene

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Avg.2012

BEOGRAD - Saslušano je pet osumnjičenih odgovornih lica u Agrobanci i tri osumnjičena odgovorna lica u preduzećima Drina timber i Hed komerc zbog nezakonitog odobravanja kredita pomenutim pravnim licima.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Direktori banke u pritvoru čekaju istragu

Izvor: Danas, 09.Avg.2012

Za osmoro osumnjičenih u aferi Agrobanka doneto je juče rešenje o zadržavanju od 48 sati, pošto su u policiji saslušani u prisustvu zamenika tužioca za organizovani kriminal. U tom roku, kako je saopštilo Tužilaštvo, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti dovođeni i saslušavani u Tužilaštvu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.