Policija razrešava novopazarski rebus

Izvor: RTS, 29.Okt.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija razrešava novopazarski "rebus"

Policija u Novom Pazaru uhapsila pet osoba zbog isticanja uvredljivih parola o "žutoj kući" na utakmici Novi Pazar–Rad.

Policija je uhapsila i odredila meru zadržavanja od 48 sati petorici navijača Novog Pazara zbog uvredljivih transparenata istaknutih na fudbalskoj utakmici tog kluba i beogradskog Rada, saopštila je policija u Novom Pazaru.

Uhapšeni su Emir R. (39), Edin P. (30), Mirza G. (30), Enes V. (24) i Emir H. (21)iz Novog Pazara,zbog osnovane sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su izvršili krivično delonasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, navodi se u sapštenju Policijske uprave Novi Pazar. 

Takođe, postoje osnove sumnje da je Enes V. izvršio i krivično delo ometanja ovlašćenog službenog lica u vršenju poslova bezbednosti. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju i otkrivanju ostalih učesnika tog događaja.

Izvori iz policije rekli su danas Radio-televiziji Srbije da je u toku hapšenje ukupno 19 navijača Novog Pazara.

Komentarišući hapšenje pripadnika navijačke grupe "ekstremi", pi-ar kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je da to pokazuje da država rešila da se uhvati ukoštac sa takvim problemom.

"Međutim, isto tako očekujemo od nadležnih u državi da isto urede i u Beogradu. Mislim na odgovorne za vređanje među navijačima Rada, Partizana i Crvene Zvezde, jer su to jednaki izgrednici kao i u Novom Pazaru", naveo je Korać.

Grupa navijača Novog Pazara istakla je tada transparent na kojem je pisalo: "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela 'žuta kuća'". 

Policijska akcija usledila je posle nekoliko transparenata na srpskim stadionima. Navijači Rada su u martu, tokom utakmice sa Novim Pazarom, istakli transparent sa rebusom čije je rešenje bilo "Nož, žica, Srebrenica".

U poslednjoj epizodi, na meču Partizana i Rada, navijači crno-belih razvili su transparent sa citatom iz knjige Nož, Vuka Draškovića, na kojem je pisalo: "Alija!? A Spasoje Jugović?". 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeni navijači Novog Pazara u sredu pred sudijom

Izvor: Kurir, 30.Okt.2012, 13:44

U Policijskoj upravi Novog Pazara rečeno da će petorica uhapšenih izaći pred sudiju pošto im istekne 48 sati policijskog pritvora, ali ne i kada tačno..NOVI PAZAR - Osobe uhapšene zbog isticanja uvredljivog transparenta na fudbalskoj utakmici Novi Pazar-Rad trebalo bi sredu pre podne da izađu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.