Policija pojačava patrole oko novobeogradskih škola i vrtića

Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pojačava patrole oko novobeogradskih škola i vrtića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će policija od danas pojačati patrole ispred 27 školskih i predškolskih ustanova na teritoriji opštine Novi Beograd u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju ali i u školskim dvorištima.

- „Od danas počinju pojačane patrole koje će kontrolisati bezbednost dece u saobraćaju, ali će se pojačati i borba protiv narko-dilera, kako bi se oni udaljili iz školskih dvorišta i time omogućilo da deca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budu maksimalno bezbedna“, istakao je ministar Stefanović prilikom posete Osnovne škole "Mladost" u Novom Beogradu.

On je nakon razgovora sa pripadnicima saobraćajne policije koji u neposrednoj blizini ove škole kontrolišu učesnike u saobraćaju u cilju povećanja bezbednosti dece, rekao da je ova pojačana aktivnost započeta od Novog Beograda, jer radi se o najmnogoljudnijoj opštini u Srbiji.

- „Ja sam to tražio od policije koja je izašla u susret u onim kapacitetima za koje smatramo da su dovoljni i pratićemo dalje aktivnosti u čitavom Novom Beogradu, jer ovde ima najveći broj dece koja idu u školske i predškolske ustanove i zato smo odlučili da ovu akciju počnemo u ovoj opštini“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao i da je jedan od prioriteta policije da roditelji budu mirni kada decu šalju u školu i da znaju da su im deca sigurna.

Stefanović se zahvalio Gradu Beogradu na pomoći policiji u nabavci opreme i tehnike koja će uticati na povećanje bezbednosti dece.

Da je bezbednost dece prioritet, konstatovao je i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak koji je pozdravio brzu akciju Ministarstva unutrašnjih poslova kojom je pojačano prisustvo policije u blizini škola, a samim tim je povećana i bezbednost. On je apelovao na vozače da uspore pogotovo pored škola kako nijedno dete više ne bi bilo povređeno.

Ministar Stefanović je prisustvovao i predavanju policijskih službenika u Osnovnoj školi „Mladost“ na temu vršnjačkog nasilja, narkomanije, bezbednosti u saobraćaju. Stefanović je poručio deci da je posao policije da ih čuva i štiti i pozvao ih je da obavezno pozovu policiju kada imaju neki problem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.