Policija odvela Brejvika na ostrvo Utoju radi rekonstrukcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija odvela Brejvika na ostrvo Utoju radi rekonstrukcije

OSLO -

Norveška policija odvela je Andersa Beringa Brejvika na ostrvo Utoju, kako bi na licu mesta bila obavljena rekonstrukcija zločin od pre tri sedmice, kada je on na tom ostrvu pobio 69 ljudi, saopšteno je danas iz policije.

Na jednoj od fotografija sa rekonstrukcije, koje je preneo dnevni list "VG", prikazan je Brejvik u poziciji kao da puca na nekog u vodi, prenosi Rojters.

Norveška policija potvrdila je da je rekonstrukcija zločina izvršena juče, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će kasnije danas na brifingu biti navedeno više detalja o tome.

List "VG" preneo je da je Brejvik u pratnji naoružanih čuvara, obučen u pancir i sa lancima oko nogu, vodio istražitelje po ostrvu tokom osmočasovne rekontrukcije događaja.

Ostrvo Utoja je zatvoreno za posetioce od 22. jula, kada je Brejvik tu pobio 69 ljudi, podsetio je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brejvik vraćen na ostrvo smrti zbog rekonstrukcije masakra

Izvor: Blic, 14.Avg.2011

Norveška policija odvela je Andersa Beringa Brejvika na ostrvo Utoju, kako bi na licu mesta bila obavljena rekonstrukcija zločina od pre tri sedmice, kada je on na tom ostrvu pobio 69 ljudi, saopšteno je danas iz policije...Na jednoj od fotografija sa rekonstrukcije, koje je preneo dnevni list "VG",...

Nastavak na Blic...

Brejvik vraćen na Utoju radi rekonstrukcije masakra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2011

Norveška policija vratila je napadača Andersa Beringa Brejvika na ostrvo Utoja radi rekonstrukcije ubistva 69 ljudi prije tri sedmice. Na jednoj od fotografija koje je prenio list VG, 32-godišnji muškarac prikazan je kako stoji na mjestu sa kojeg je pucao i pokazuje na vodu jezera u kojem su neki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Brejvik se nije pokajao na ostrvu smrti

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2011

OSLO - Norveški masovni ubica Anders Bering Brejvik nije bio ravnodušan prilikom povratka na ostrvo Utoju, radi rekonstrukcije njegovog masovnog zločina, ali nije pokazao znake kajanja, saopštila je danas policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.