Policija istražuje  da li je tim  iz Beograda likvidirao Arkanovog ubicu

Izvor: Blic, 17.Dec.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje da li je tim iz Beograda likvidirao Arkanovog ubicu

Srpska policija od juče ispituje mogućnost da je Saša Kovačević, za koga se sumnja da je ime iza koga se krije Dobrosav Gavrić, odbegli ubica Željka Ražnatovića Arkana, u ponedeljak ubijen u Južnoafričkoj Republici, saznaje „Blic“.

Do srpske policije stigla je informacija da su u ponedeljak uveče, na dan kada je u Kejptaunu otkriven nestanak Kovačevića, u jednoj beogradskoj kafani najbliži saradnici Luke Bojovića, osvetnika Arkanovog ubistva, slavili Gavrićevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << likvidaciju.

Zvanično, MUP-u Srbije još nije potvrđen identitet osobe protiv koje su u Kejpatunu pod imenom Saša Kovačević vodi postupak zbog posedovanja droge, a za koga se sumnja de je u stvari odbegli Gavrić.

Osvetu čekao četiri godine

Gavrić je odavno na meti klana Luke Bojovića, koji je bio blizak prijatelj ubijenog Arkana, i koji je posle njegove smrti krenuo u osvetu za ubistvo. Bojović je prijateljstvo sa Arkanom počeo u Erdutu kada se pridružio njegovoj gardi. Tu je upoznao i Milorada Ulemeka Legiju, koji mu je kasnije obezbedio saradnju sa zemunskim klanom u prodaji droge. Posle ubistva Arkana u januaru 2000. u hotelu „Interkontinental", Luka Bojović je obećao osvetu, ali je na nju čekao četiri godine.

- Iz Kejptauna je jedino stigao zahtev o proveri pasoša koji je Kovačević koristio i za koji smo utvrdili da je lažan - kaže za „Blic" izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi da se sve ostale sumnje, od toga da je Gavrić osoba koja se krije pod lažnim identitetom, pa do toga da je ubijen, rezultat policijskih nezvaničnih saznanja.

- Policije je juče dobila informaciju da su najbliži saradnici Luke Bojovića slavili Gavrićevo ubistvo. Ta informacija se sada proverava - kaže naš izvor i navodi da se ova informacija poklapa sa podacima koji su našoj policiji stigli iz Kejptauna, a zbog kojih se i ispituje mogućnost Gavrićevog ubistva.

Upravo u ponedeljak, Saša Kovačević je trebalo da se javi lokalnoj policiji, po uslovima kaucije na osnovu koje mu je odobreno da se brani sa slobode. Kovačević, koji se policiji poslednji put javio prošlog petka, u ponedeljak se nije pojavio na obaveznom javljanju.

Dobrosav Gavrić

Nakon toga, tamošnja policija krenula je za njim u potragu, u kojoj je otkriveno da je adresa na kojoj je prijavljen lažna, a da od njega nema ni traga ni glasa.

Izvor „Blica" iz MUP-a Srbije navodi da se Kovačević i ranije oglušivao o uslove kaucije, i da mu nije prvi put da ne poštuje pravilo obaveznog javljanja.

- On je zbog nepoštovanja uslova kaucije bio privođen prošle nedelje, zatim se javio prošlog petka, od kada mu se gubi svaki trag.

Ne isključujemo mogućnost da je pobegao u strahu da ne bude otkriven njegov identitet, ali ispitujemo i istinitost informacije da je ubijen - kaže naš izvor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.