Izvor: Blic, 23.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Vulevića vodi u Podgoricu

Policija Vulevića vodi u Podgoricu

BEOGRAD - Beranca Vuka Vulevića (31), jednog od osumnjičenih za ubistvo Duška Jovanovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika podgoričkog lista 'Dan', beogradska policija će verovatno danas predati crnogorskom MUP.

Vulević je uhapšen prekjuče, oko 2 sata, u kafiću 'Njujork', kada je Interventna brigada SUP Beograd u rutinskoj kontroli legitimisala goste. Vulević, koji je sedeo sa sugrađaninom Milanom - Čilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šćekićem (28) i Ljubom Bigovićem (29) iz Bara, pokazao je dokumenta, ali policajci su posumnjali da su isprave lažne, pa su ga priveli na identifikaciju.

Pošto je u početku Vulević odbijao da otkrije svoj identitet, pripadnici SUP Beograd su prelistali poternice i utvrdili da je privedeni mladić identičan Vuku Vuleviću, koga traži crnogorski MUP zbog umešanosti u ubistvo Duška Jovanovića i šverc droge. Ubrzo je urađena i daktiloskopija (upoređivanje otisaka prstiju), koja je potvrdila policijsku sumnju.

Crnogorska policija već skoro godinu dana traga za Vulevićem. Za atentat na Duška Jovanovića osumnjičen je i Armin - Muša Osmanagić iz Bara, koji je još u bekstvu, dok se za taj zločin sudi Damiru Mandiću.

Vulević i Osmanagić su posle ubistva bili uhapšeni, ali su pušteni zbog nedostatka dokaza jer, navodno, na telu i odeći Vuka Vulevića nisu nađeni tragovi barutnih čestica. O njihovom saslušanju i puštanju na slobodu nisu bili obavešteni ni istražni sudija ni tužilac.

Vuk Vulević je, osim za ubistvo Duška Jovanovića, osumnjičen i za šverc 200 kilograma kokaina iz Venecuele.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.