Policija: Mišić nije maltretiran

Izvor: B92, 11.Sep.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Mišić nije maltretiran

Beograd -- U nastavku suđenja navijaču Urošu Mišiću, inspektor MUP-a Vukmir Kontić izjavio je da policija nije primenjivala ni silu ni pritiske pri saslušanju.

Mišić je optužen za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na "Marakani" decembra 2007. godine. Optuženi je na početku ponovljenog suđenja u aprilu prvi put ispričao da je nad njim vršena tortura u policiji, a njegov advokat zatražio je da se u dokaze uvrsti i medicinska dokumentacija sa VMA, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Mišić odveden dva dana posle saslušanja u policiji.

U nastavku procesa, Kontić, koji je 4. decembra uzeo Mišićev iskaz, naveo je da je saslušanju prisustvovao i branilac okrivljenog, kao i da su obojica pročitali i potpisali zapisnik.

Odgovarajući na pitanja odbrane on je rekao da "nije čuo" da je Mišić dva dana posle saslušanja hitno prebačen na VMA zbog povreda.

Svedok je naveo i da je Mišiću pre početka saslušanja rekao da je Trajković pripadnik policije.

"Došli smo do činjenice da Mišić stvarno nije znao definitivno da se radi o policajcu koji je oštećen, time svojstvo službenog lica u pravnoj kvalifikaciji više ne stoji”, smatra branilac Uroša Mišića, Borivoje Borović.

"Sve dok sud pravosnažnom presudom neku činjenicu ne utvrdi kao takvu o njoj je rano govoriti. Pretpostavljam da je koncept odbrane da se pokaže da optuženi Mišić nije znao svojstvo službenog lica mog klijenta. Mi nažalost nemamo takav utisak, kažem, na njihovu žalost, mi smatramo da je od samog početka znao”, smatra advokat Nebojše Trajkovića, Goran Petronijević.

U nastavku suđenja 30. septembra biće prikazan snimak nereda na tribinama Zvezdinog stadiona, a trebalo bi da svedoče i sudski veštaci.

Podsetimo, Mišić je septembra prošle godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk, a Vrhovni sud je ukinuo presudu i vratio predmet na ponovljeno suđenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.