Izvor: RTS, 15.Jan.2021, 15:49

Policajki u "slučaju Baltić" godinu dana kućnog zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je na godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora policajku M. N. povodom optužbi da je nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.
Pored toga, sud joj je izrekao i meru oduzimanja pištolja.

M. N. je osuđena zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, koje je izvršila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u stanju bitno smanjene uračunljivosti.
Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
M. N. je postupala kritičnom prilikom u stanju velikog intenziteta straha i uplašenosti, budući da je bila u kolima sa ubijenim Baltićem kada je pucano na njega.
Baltić je ubijen 1. januara 2018. godine u večernjim satima ispred kuće u kojoj je boravio na Vračaru.
Mediji za Baltića pišu da je bio član "kavačkog klana" iz Crne Gore.
M. N. je kuma Baltićeve supruge.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.