Izvor: Blic, 30.Dec.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajcu pokušali da ukradu vozilo

PALIĆ - Subotička policija uhapsila je dve osobe u momentu dok su obijale automobil pograničnog policajca V.R., koga su nedelju dana ranije u dvorištu napala dvojica maskiranih muškaraca tražeći da im otkrije ko je bio „cinkaroš” u zapleni heroina na graničnom prelazu Horgoš.



Vlasnik vozila obijače je primetio u subotu uveče, ispalio hitac upozorenja u vazduh, nakon čega je reagovala policija i privela osumnjičene. Pogranični policajac, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa porodicom živi na Paliću, tako je po drugi put u poslednjih deset dana izbegao napad kriminalaca.

Prošlog ponedeljka uveče njega su takođe u dvorištu sačekala dvojica napadača, obučena u crno i sa fantomkama.

- V.R. je napadnut u 23 sata kada su ispred njega istrčala dvojica napadača naoružana pištoljima. Uperili su mu oružje u glavu i preteći da će mu ubiti decu zahtevali da otkrije ko je dojavio za šverc heroina, nedavno zaplenjenog na Horgošu. Pošto je V.R. odbio da razgovara sa njima, naredili su mu da uđe u kuću. U tom momentu V.R. je uspeo da se istrgne, udari jednog napadača, utrči u kuću i uzme službeni pištolj. Naoružan je potom izašao u dvorište, gde su i dalje bila dvojica napadača. Došlo je do kraćeg oružanog obračuna između njih. U pucnjavi niko nije povređen, a napadači su ubrzo seli u automobile i pobegli - kaže za „Blic” izvor iz istrage.

Nakon ovog događaja, MUP je policajcu V.R. i njegovoj porodici dodelio 24-časovnu zaštitu. Zbog toga nije jasno kako su kradljivci automobila uspeli da upadnu u dvorište kuće V.R., a da policijsko obezbeđenje to ne primeti. Njihova reakcija je usledila tek nakon hica upozorenja koji je pogranični policajac ispalio u vazduh kada su uhapsili obijače.

Za sada nije poznato da li su dvojica uhapšenih povezani sa

osobama koje su prošlog ponedeljka napale V.R., a subotička policija nije se oglašavala povodom ovog slučaja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.