Policajci uzimali mito od Kineza

Izvor: Blic, 17.Nov.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci uzimali mito od Kineza

Vesko Ilić (41), šef Odseka granične policije za strance i suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima Policijske uprave u Šapcu, i njegov saradnik, inspektor Aleksandar Savić (40), uhapšeni su zbog sumnje da su osmorici Kineza koji su ilegalno ušli u Srbiji izdali dozvole o privremenom boravku, za koje je pojedinačno naplaćeno i do 4.000 evra.



U akciji hapšenja, koja je izvedena prošle nedelje, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije priveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su i advokaticu Dragicu V. i dvojicu državljana Kine.

- Osumnjičenim policajcima na teret se stavlja da su za osam Kineza koji su ilegalno ušli u Srbiju izdali dozvole o privremenom boravku na osnovu kojih su oni Ambasadi NR Kine u Beogradu prijavili da su izgubili pasoše i dobijali nove. Načelnik i inspektor su potom u nove pasoše unosili odobrenje privremenog boravka u Srbiji, a cena jedne takve dozvole bila je od 3.000 do 4.000 evra - kaže za „Blic" izvor blizak istrazi.

Kako saznaje „Blic", kriminalne radnje Veska Ilića otkrivene su pre mesec i po dana kada je zbog više krađa uhapšen meštanin sela Ribari. Listingom poziva njegovog mobilnog telefona otkrivena je intenzivna komunikacija između osumnjičenog i policijskog šefa Ilića. Svi razgovori obavljeni su u kasnim noćnim satima i pred zoru. O razgovorima je obaveštena Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon čega je usledila istraga koja je dovela do hapšenja.

Dvojica uhapšenih Kineza terete se da su nalazili sunarodnike, koji su plaćali za dobijanje odobrenja privremenog boravka, dok je advokatica, prema nezvaničnim informacijama, bila posrednik između Kineza i dvojice osumnjičenih pripadnika MUP Srbije. Oni se krivičnom prijavom terete za nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. U šabačkoj policiji „Blicu" je potvrđeno da je na osnovu istrage Sektora unutrašnje kontrole bilo hapšenja, ali u interesu istrage nisu želeli da saopšte više detalja.

Određen pritvor

Petoro je privedeno prošlog vikenda istražnom sudiji. Osumnjičena advokatica Dragica V. puštena je da se brani sa slobode, dok je ostalima određen jednomesečni pritvor.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšeni šef i inspektor

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2009

ŠABAC - Šefu Odseka pogranične policije za strance i suzbijanje ilegalne migracije i trgovine ljudima u Šapcu Vesku I. i inspektoru za strance u ovom Odseku Aleksandru S, sudija Opštinskog suda u Šapcu odredio je jednomesečni pritvor zbog sumnje da su sa dvojicom kineskih državljana i advokatom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.