Policajci pretukli urednika NIN-a

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci pretukli urednika NIN-a

Beograd -- Policajci u civilu su danas, posle svađe oko saobraćaja, ispred redakcije pretukli tehničkog urednika NIN-a Vladimira Piacuna, piše Blic.

Kako tvrdi "Blic" policajci su u Dunavskoj ulici, kod zgrade kompanije "Ringier Axel Springer", posle svađe u vezi sa saobraćajem, pretukli, vezali lisicama i vadili pištolj na tehničkog urednika u NIN-u Vladimira Piacuna (39), prenosi Tanjug.

Kako je objavljeno na sajtu "Blica", Piacun je odveden u zgradu policije, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je određeno zadržavanje, jer je osumnjičen za nasilničko ponašanje.

Sajt prenosi izjave svedoka, koji su naveli da su policajci u civilu bili u automobilu "tojota", kojim su preprečili put Piacunu, koji je vozio motor, i da su vozač i suvozač odmah istrčali iz automobila i bez ikakvog predstavljanja i legitimisanja počeli da ga udaraju.

"Oborili su ga na zemlju, a pri tome mu je jedan stavio lisice na ruke. Udarali su ga dok je ležao na stomaku, a jedan od njih je, bez ikakvog povoda i razloga, izvadio i pištolj. U tom trenutku pritrčalo je obezbedjenje firme i tek tada je jedan od njih je izvadio službenu legitimaciju", ispričali su svedoci, koji su u to vreme bili ispred zgrade kompanije "Ringier Axel Springer”.

"Ono što ja znam da je sve to odavalo utisak prekomerne upotrebe sile. Naime, tek nakon grube intervencije, udaraca i bacanja pištolja, policajci su se legitimisali. Ono što znam je to da će kolega Piacun noćas biti u pritvoru i nadam se da tu neće biti nikakvih problema i brutalnosti. Nemam informacije i ne verujem da je incident vezan za našu uređivačku politiku. Mogu samo da se nadam da će objektivna istraga utvrditi sve činjenice o pojedinostima i onima koji su u tome učestvovati, kao i da će ovakvih stvari ubuduće biti sve manje i manje," rekao je za B92 Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.