Policajaci priznali da su lažirali udese

Izvor: Blic, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajaci priznali da su lažirali udese

BEOGRAD (Tanjug) - Saobraćajni policajaci Lazar Popjovanov i Zoran Đorđević priznali su juče na suđenju grupi poznatoj kao saobraćajna mafija da su sačinjavali zapisnike o uviđaju saobraćajnih nesreća koje se nisu dogodile, dok je njihov kolega Dušan Đurković negirao sve navode optužnice.

Iznoseći odbranu u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, Popjovanov je rekao da je mislio da pravljenjem fiktivnih zapisnika čini uslugu prijatelju, prvooptuženom Slobodanu Knežiću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i za uzvrat mu nije tražio novac. On je ispričao da se intenzivno družio sa Knežićem i da mu je povremeno sačinjavao zapisnike o uviđaju saobraćajnih nesreća na osnovu dokumenata koje mu je on donosio.

Popjovanov je napomenuo da je u samo dva slučaja primio po 200 evra na insistiranje Knežića, ističući da je on bio predusretljiv prema njemu i da mu je uvek plaćao piće i davao druge poklone.

- Bio sam mu uvek nekako podređen. Kada sam video da sam duboko otišao u zloupotrebi položaja, da to više nije činjenje usluge prijatelju, prekinuo sam kontakt sa Knežićem - tvrdio je Popjovanov.

Prema optužnici, Popjovanov je usluge pravljenja zapisnika sa navodnih uviđaja naplaćivao po 500 evra i tako „zaradio" oko 6.500 evra.

Iako je prvooptuženi Knežić prilikom iznošenja odbrane rekao da „jedva čeka" da se suoči sa Popjovanovim i da će tada otkriti „mnoge stvari", na jučerašnjem pretresu kratko je rekao da Popojanov laže i da je sve izmislio.

Iznoseći odbranu, Zoran Đorđević je rekao da mu je drugooptuženi Zoran Stanojević, koga je upoznao prilikom rutinske kontrole saobraćaja, obećao poklon ukoliko mu sačini zapisnik sa uviđaja. Nakon dvoumljenja, Đorđević je pristao da napravi fiktivni zapisnik na osnovu podataka koje je dobio od Stanojevića za šta je dobio dva puta po 500 evra.

Za razliku od svojih kolega, optuženi Dušan Đurković rekao je da navodi optužnice nisu tačni i da je on svoj posao radio pošteno i najbolje što je mogao. On je negirao da je primio mito i sačinio lažni zapisnik sa uviđaja.

Saobraćajna mafija je, prema optužnici, falsifikovala zapisnike o uviđaju saobraćajnih nesreća koje se nisu dogodile i povećavajući navodne štete na vozilima oštetita nekoliko osiguravajućih kompanija za oko 200.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.