Policajac se ubio u sedistu MUP Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac se ubio u sedistu MUP Srbije

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije želi da izrazi saučešće porodici našeg kolege B. Ž. (38), koji je počinio samoubistvo na radnom mestu u zgradi Siv 1 (Palata Srbije), na Novom Beogradu.

-  Naš kolega je digao ruku na sebe i to je velika tragedija. Želimo njegovoj porodici da izrazimo najdublje saučešće. Iz vrha MUP Srbije nismo čuli ni reči povodom ove tragedije, a policajaca koji dižu ruku na sebe je sve više. Prema podacima našeg tima psihologa, prosek >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godina osoba koje su počinile samoubistvo u Srbiji je 54, dok je u policiji 36 godina. Na godišnjem nivou oko 10 pripadnika policije podigne ruku na sebe, što je ogroman broj. Više policajaca strada od svoje ruke, nego od ruke kriminalaca. To pokazuje kakvo je stanje u MUP Srbije već godinama, gde brige za pojedinca nije adekvatna. Iako radimo neke od najtežih poslova, odgovarajuća psihološka pomoć policajcima izostaje. Dok bude tako, ovakve tragedije će se nažalost dešavati – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Policajac se ubio u sedištu MUP Srbije

Izvor: Danas, 10.Feb.2019

Policajac B.Ž. (38) počinio je samoubistvo na radnom mestu u zgradi Siv 1 (Palata Srbije), na Novom Beogradu, saopštio je Policijski sindikat Srbije. Članak Policajac se ubio u sedištu MUP Srbije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.