Policajac iza rešetaka zbog preprodaje droge

Izvor: Blic, 08.Jul.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac iza rešetaka zbog preprodaje droge

UŽICE - Vladimir Petrović, bivši načelnik Službe opšteg kriminaliteta Policijske uprave Užice, uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u preprodaji poveće količine droge, koja je, prema sumnjama policije, završila kod dilera i uživalaca narkotika. Istovremeno, proširena je istraga i protiv već ranije uhapšenog Ivana Šopalovića, nekadašnjeg šefa kriminalističke policije PU Užice, koji se takođe sumnjiči za prodaju narkotika.

Istražni sudija Višeg suda u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Užicu Petroviću je odredio pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, dok se Šopalović u pritvoru nalazi od aprila ove godine, kada je uhapšen zajedno sa inspektorima Ivicom Vukajlovićem i Đorđem Stojanovićem.

Njima trojici tada je stavljeno na teret da su od 2004. do 2009. godine iz policijskih depoa ukrali 1,12 kilograma zaplenjenog heroina, prema proceni tužioca, vrednog 2,5 miliona dinara, a potom ga preprodali. U istom postupku istraga je proletos pokrenuta i protiv Vladimira Petrovića, osumnjičenog da nije nadzirao šta rade njemu u to vreme podređeni inspektori Vukajlović i Stojanović, s tim što se on sve vreme branio sa slobode.

Heroin

Zahtevom za proširenje istrage Ivanu Šopaloviću se na teret stavljaju dva krivična dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga. Kako saznajemo u užičkom pravosuđu, nedavno je protiv njega podignut i optužni predlog zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave. Time mu se stavlja na teret da prošle godine nije procesuirao jedno privedeno lice iz Sevojna kod koga su pronađene četiri kesice heroina.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica", policijski Sektor unutrašnje kontrole sa sedištem u Kragujevcu, posle otkrića o nestanku 1,12 kilograma heroina, koji je rezultirao hapšenjem i krivičnom prijavom protiv trojice inspektora, proteklih meseci u najvećoj tajnosti nastavio je češljanje puteva droge koja završava na užičkim ulicama.

- Inicirala ih je pretpostavka da su jedna ruka u tom lancu trgovine narkoticima upravo neki od policajaca osumnjičeni za krađu heroina - kaže naš sagovornik odlično upućen u tok istrage.

Operativnim radom, koji je obuhvatio i saslušavanje policiji poznatih uživalaca droge, koji su odali na koji su način nabavljali narkotike, došlo se na trag Ivanu Šopaloviću i Vladimiru Petroviću. U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi koliko droge je njihovim posredstvom rastureno, odakle su je nabavljali i da li su imali mrežu dilera koja je za njih radila. Nezvanično se saznaje da su predmeti istrage heroin, marihuana i metadon i da je u pitanju prilična količina.

Slobodan Pajović, advokat osumnjičenog Šopalovića, izjavio je juče za „Blic" da su argumenti policije u proširenju istrage protiv njegovog branjenika lica poznata kao uživaoci droge, od kojih su neki bili procesuirani u više navrata.

- Optužba protiv Ivana Šopalovića je toliko neosnovana da je već posle prvog saslušanja bilo jasno da su u pitanju besmislice. Oni sumnju baziraju na izjavama ličnosti kojima se ne može verovati, a jedna od njih je Šopalovića i ranije lažno optuživala, što je i sudski dokazano - rekao je Pajović.

Povezane vesti: Optuženi policajac prebacio krivicu na užičke kolege Vozio ženu i decu, a švercovao heroin Uhapšen sa pola kilograma heroina na prelazu Tabalije Uhapšeni zbog heroina Zaplenjeno 10,5 kilograma heroina, uhapšena osmorica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.