Izvor: B92, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola milijarde dolara falsifikata

Beograd -- Kriminalistička policija MUP-a privela je istražnom sudiji Fadila Lipovaču i Dragana Radovanovića zbog falsifikovanja isprava.

Lipovača, državljanin Slovenije, je tokom oktobra nabavio u Sloveniji 36 falsifikovanih čekova "National bank of Canada" u vrednosti od 510.000.000 američkih dolara, overenih pečatom koji ne odgovara poštanskom kodu u zaglavlju čeka.

Radovanović, iz Inđije, je na teritoriji Srbije i Crne Gore trebalo da ih upotrebi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prave u nekoj od poslovnih banaka ili u finansijskoj transakciji. Zaplenjeni čekovi potiču iz kompanije "Antique euro imports inc 55", u vlasništvu švedskog državljanina, bivšeg klijenta Nacionalne banke Kanade koji je račun kompanije ugasio 2004.te godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.