Pokušao sam da uhvatim devojčicu koja je padala s terase

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao sam da uhvatim devojčicu koja je padala s terase

Petogodišnja V. Đ. teško je povređena danas u 14 sati kada je pala sa terase na trećem spratu zgrade u Spasenovićevoj ulici u Žarkovu dok se igrala sa dve godine mlađim bratom. Devojčica je sa povredama glave, stomaka i nogu prvo prevezena u Urgentni centar, a zatim u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj.

"Devojčica je primljena u svesnom stanju, ali sa ozbiljnim povredama. Smeštena je na Odeljenje za reanimaciju, a posle ukazane pomoći, prevezena je u Dečju bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Tiršovoj zbog preloma butne kosti", kaže Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Dr Dragan Zamaklar navodi da je devojčica u teškom stanju i da je životno ugrožena.

"Osim otvorenog preloma butne kosti, konstatovali smo i povrede grudnog koša. Dijagnostikovanjem ćemo utvrditi da li je pukao dušnik ili jednjak, ali u svakom slučaju, radi se o veoma komplikovanim povredama", objašnjava dr Zamaklar.

Drama u Spasenovićevoj ulici počela je kada se V. Đ. zaigrala sa bratom na terasi, dok je u stanu na trećem spratu bila njihova baka Desa R. (70). U jednom trenutku devojčica je krenula da se penje na ogradu, što su primetili prolaznici.

"Izgledalo mi je kao da želi da se nekako spusti sa svoje terase na sprat ispod. Maltene je preskočila ogradu, a zatim se uhvatila za sušilicu za veš. Odjednom, sušilica se polomila i devojčica je bukvalno visila nekoliko sekundi držeći se rukama za ogradu. Povikala je: "Bako, bako!“, a ja sam potrčao da je uhvatim. Pala je bukvalno metar ispred mene", priča vidno potreseni očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pokušao sam da uhvatim devojčicu koja je padala s terase"

Izvor: Blic, 20.Jul.2010

Beograd - Petogodišnja V. Đ. teško je povređena juče u 14 sati kada je pala sa terase na trećem spratu zgrade u Spasenovićevoj ulici u Žarkovu dok se igrala sa dve godine mlađim bratom. Devojčica je sa povredama glave, stomaka i nogu prvo prevezena u Urgentni centar, a zatim u Dečju univerzitetsku...

Nastavak na Blic...

DEVOJČICA PALA SA TREĆEG SPRATA ZGRADE U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 21.Jul.2010, 09:12

BEOGRAD - Petogodišnja devojčica u kritičnom stanju posle pada sa trećeg sprata zgrade u Beogradu!..V. Đ. (5) zadobila je teške povrede, juče oko 13.40 sati, kada je pala sa visine od oko deset metara na betonski pločnik u Spasenovićevoj ulici broj 3 u beogradskom naselju Žarkovo. Devojčica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.