Izvor: Blic, 22.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da napastvuje devojčicu

Pokušao da napastvuje devojčicu

SMEDEREVO - U dvorištu Osnovne škole 'Sveti Sava' u Velikoj Plani, pre tri dana je tridesetogodišnji Petar S. pokušao da napastvuje devetogodišnju učenicu. Devojčica je, na sreću, uspela da pobegne, a policija je juče uhapsila manijaka.

Prema saopštenju policije, incident se dogodio 19. novembra u poslepodnevnim satima u dvorištu Osnovne škole 'Sveti Sava' u Velikoj Plani. Manijak je prvo nagovorio dete da se igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'mame i tate', a zatim je, iskoristivši njeno poverenje, počeo da je dodiruje po intimnim delovima tela.

Devojčica je od straha skoro ostala bez daha, ali je uspela da se otrgne iz naručja pedofila i pobegne kući. Tamo je roditeljima ispričala šta joj se dogodilo u školskom dvorištu.

Sa devojčicom su potom razgovarali psiholog i socijalni radnik Centra za socijalni rad u Velikoj Plani. Oni su posle razgovora sa detetom policiji potvrdili priču.

Direktorka OŠ 'Sveti Sava' Sanja Slavnić kaže da se ovako nešto prvi put dogodilo u školskom dvorištu.

- Nešto smo načuli o tome, ali niko iz policije nije sa nama kontaktirao, niti nas zvanično obavestio o incidentu. Od policije smo još ranije tražili da nam dodeli školskog pozornika koji bi se brinuo o bezbednosti dece. Ali, policajca nismo dobili, kao ni bilo kakav odgovor na naš zahtev - kaže Slavnićeva.

Istražni sudija Opštinskog suda u Velikoj Plani je Petru S. odredio jednomesečni pritvor.

Inače, u Okružnom sudu u Smederevu još uvek traje postupak protiv Slobodana J. koji je pre četiri meseca pretukao i više puta silovao osmogodišnjeg dečaka u selu nadomak Smedereva. Suđenje ovom monstrumu, koji je zverski zlostavljao dečaka čitava dva sata u napuštenoj seoskoj kući, očekuje se uskoro.

J. Ilić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.