Pokušali da iznude 350.000 evra

Izvor: Press, 08.Dec.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušali da iznude 350.000 evra

Miloš Vukolić i Rajica Karaklajić, bivši telohranitelji Dragana Ace Bulića, i Zoran Nešković uhapšeni zbog sumnje da su od biznismena A. Ć. iz Sremske Mitrovice hteli da naplate dug sa zelenaškom kamatom Kriminalistička policija uhapsila je Miloša Vukolića (32) i Rajicu Karaklajića (36), bivše telohranitelje Dragana Ace Bulića, i Zorana Neškovića (40) zbog sumnje da su od biznismena A. Ć. iz Sremske Mitrovice pokušali da iznude 350.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << evra!žKako saznajemo, Vukolić i Karaklajić su prema policijskoj evidenciji, pet godina radili u obezbeđenju Dragana Ace Bulića, vlasnika FK „Železnik" i kladionica „Lavovi".
Biznismen pozajmio 40.000
- Posle tog angažmana počeli su samostalno da rade i odrađuju prljave poslove za osobe iz kriminalnog miljea. Iznudu je naručio kriminalac sa podebelim dosijeom u policiji, koji je u bekstvu, najverovatnije van Srbije i za kojim je raspisana potraga. Uhapšeni su odranije poznati policiji, a interesantno je da je Karaklajić bio zaposlen u MUP-u i to kao pripadnik specijalnih jedinica policije, kao i da je napustio MUP da bi radio za Bulića - kaže sagovornik Pressa iz vrha MUP-a Srbije.
A. Ć., biznismen iz Sremske Mitrovice, kada je pre četiri meseca zapao u finansijske probleme, pozajmio je od jednog beogradskog zelenaša 40.000 evra uz dogovor da ih u iznosu uvećanom za 20.000 evra vrati kroz izvesno vreme.
- Međutim, taj zelenaš je odmah angažovao Vukolića, Karaklajića i Neškovića da mi traže mnogo veći iznos novca. U međuvremenu, reketaši su procenili da oštećeni ima vrednu imovinu i način da pribavi velike sume novca - priča naš sagovornik.
On dodaje da je oštećeni, inače poznati biznismen iz Vojvodine, poslednja dva meseca preživeo pravu dramu. Prvo se cifra koju je morao da vrati popela na više od 100.000, pa na 200.000 evra!
- Oštećeni je ćutao i obećavao ispunjenje u strahu za svoj život, svoju porodicu, ugled i posao. Međutim, kada se iznos popeo na 350.000 evra, oštećeni je shvatio da oni tu neće stati, i da ne može da izdrži više. U dogovoru sa policijom, oštećeni je nastavio komunikaciju sa reketašima, tako da je grupa pala prilikom poslednjeg pokušaja iznude - kaže sagovornik Pressa.
Arsenal naoružanja u stanu
Nakon prijave policiji, pripadnici Uprave kriminalističke policije i SBPOK su uhapsili Vukolića, Karaklajića i Neškovića, dok se za naručiocem posla traga. Policija je nakon hapšenja pretresla stanove osumnjičenih u Beogradu. U stanu Miloša Vukolića pronađen je „hekler MP 5", pištolj „zbrojevka" i 90 komada municije. Osumnjičeni su koristili nekoliko kartica za mobilne telefone od kojih su neke bile za jednokratnu upotrebu, a često su menjali i automobile.
Osumnjičeni će uz krivične prijave koje ih terete za iznudu biti sutra privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu. Inače, policija nastavlja rad na ovom slučaju jer postoje sumnje da su uhapšeni i njihov organizator reketirali nekoliko osoba, i da se očekuju prijave oštećenih.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.