Pokrenuti postupak za pobunu JSO

Izvor: B92, 11.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pokrenuti postupak za pobunu JSO"

Pobuna JSO-a, novembar 2001.

Novi Sad -- Advokati porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđić ponovo traže istragu o pobuni JSO-a 2001.

Od specijalnog tužioca za organizovani kriminal traži se da pokrene istragu o političkoj pozadini pobune Jedinice MUP-a Srbije za specijalne operacije u novembru 2001. Srđa Popović je ocenio da je očigledno da specijalni tužilac Slobodan Radovanović sada pokušava da se "izvuče od svog obećanja" da će pokrenuti postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za oružanu pobunu "crvenih beretki".

Popović i njegov kolega Rajko Danilović ocenili su da bi to suđenje rasvetlilo i političku pozadinu ubistva Đinđića, 12. marta 2003.

Srđa Popović je dodao da od Radovanovića više ne očekuje mnogo, ali je naveo da postoje i "drugi načini" za pokretanje postupka.

On je podsetio da je Liberalno-demokratska partija najavila da će podneti krivične prijave protiv premijera Srbije Vojislava Koštunice, tadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića i šefa Vojne bezbednosti Ace Tomića "zato što nisu reagovali u skladu sa zakonom na oružanu pobunu JSO-a", prenosi Građanski list.

Radovanović: NIsam ništa obećao

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović na konferenciji za novinare kazao je da nikada nije obećao advokatu Srđi Popoviću da će biti podignuta optužnica za protest "crvenih beretki" već da je možda bilo razgovora da treba ispitati ceo kontekst dešavanja pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, pa i pobunu te jedinice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.