Pokrenuta istraga protiv Nikole Kusovca

Izvor: Blic, Tanjug, 05.Maj.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv Nikole Kusovca

BEOGRAD - Prvi opštinski sud u Beogradu pokrenuo je juče istragu protiv penzionisanog kustosa Narodnog muzeja Nikole Kusovca (73), zbog sumnje da je učestvovao u prodaji falsifikovanih slika najpoznatijih srpskih slikara. Pored Kusovca, istraga je, pokrenuta i protiv dilera umetnina Ilije Đorđevića.

Kancelarija istražnog sudije, koji je juče saslušao Kusovca i Đorđevića, a potom doneo rešenje o sprovođenju istrage, bila ispunjena spornim slikama koje su donete iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudskog depozita.

Kusovac je na saslušanju negirao da su sporne slike falsifikati, ističući one autentična dela njihovih autora kao što je i ranije tvrdio, kazao je njegov branilac Nikola Nikolić koji je prisustvovao saslušanju.

Prema rečima advokata, Kusovac smatra da je postupak protiv njega zapravo „smišljena akcija lobija trgovaca umetnina sa kojima nije želeo da sarađuje”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.