Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu za 4 godine podržao 56 kikindskih projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 16:17

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu za 4 godine podržao 56 kikindskih projekata

U protekle četiri godine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržao je čak 56 kikindskih projekata, a među aktuelnim radovima je izgradna pratećih objekta na stadionu FK "Kozara" u Banatskom Velikom Selu, kao i sanacija krovom sale za fizičko vaspitanje kikindske OŠ "Jovan Popović". Te sportske objekte danas je posetio Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Sa ulaskom u viši rang takmičenja, odnosno Srpsku ligu, FK "Kozara" iz Banatskog Velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sela imao je obavezu da ispoštuje standarde koji se odnose na sam stadion i prateće objekte. Uz podršku Pokrajinske vlade i nadležnog Sekretarijata za sport i omladinu, počela je prva faza radova na izgradnji objekata tog sportskog kluba, a vrednost investicije je 8 miliona dinara.

"Grad Kikinda je delegirao ovaj projekat kao najvažniji, najprioritetniji za razvoj sportske infrastrukture i mi smo to prepoznali. Drago mi je da je, evo, samo posle nekoliko meseci, započela prva faza samog projekta. U okviru prošlogodišnjeg budžeta, za ovaj projekat uspeli smo da izdvojimo 5 miliona dinara", kaže Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

"Uvažavajući da je objekat bio star skoro 50 godina, da je bio gotovo na ivici rušenja, a nije ispunjavao uslove koje propisuje liga u kojoj se takmiče, doneta je odluka da se pokrene ovaj projekat. Ovo je prva faza samog projekta, čija je ukupna vrednost je oko 8 miliona dinara", kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Prva faza radova trebala bi da bude završena u naredna dva meseca. Nakon dugo vremena, ulaganja u sportsku infrastrukturu znače mnogo za kvalitet života jednog manjeg mesta, a posebno za mlađu generaciju.

"Mislim da klub "Kozara" i Banatsko Veliko Selo zaslužuju ovako nešto, s obzirom na našu višegodišnju tradiciju i rezultate koje smo ostvarivali u prethodnom periodu", kaže Teodor Bjelanović, fudbaler FK "Kozara" Banatsko Veliko Selo.

U saradnji sa kikindskom lokalnom samoupravom, Pokrajinski sekretarijat finansirao je radove na sanaciji krova sale za fizičko vaspitanje u OŠ "Jovan Popović" u Kikindi, pa će novu školsku godinu učenici te škole započeti u mnogo boljim uslovima.

"Praktično, Sekretarijat je ovaj projekat sufinansirao sa milion i 200 hiljada dinara, a Kikinda je uložila još milion i 600 hiljada dinara, i tako smo na najbolji mogući način rešili prokišnjavanje fiskulturne sale", kaže Vladimir Batez.

Uz podrsku Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, proteklih godinauna uredjeno je mnogo na sanaciji i opremanju objekta osnovne škole "Jovan Popović" , ali planovima tu svakako nije kraj.

"Kao bivši sportista, veliki akcenat polažem na nastavu fizičkog vaspitanja i mi imamo epitet sporstke škole. I dalje, narvano, imamo ideje u šta bi valjalo ulagati, a to se konkretno odnosi na sanaciju poda u fiskulturnoj sali. No, otom, potom", kaže Jelena Krvopić, direktorka OŠ "Jovan Popović" Kikinda

U protekle četiri godine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinun podržao je 56 kikindskih projekata usmerenih na razvoj sportske infrastrukture, izgradnju i sanaciju objekata namenjenih, pre svega, mladima. Za realizaciju tih projekata, Pokrajina je izdvojila 25 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.