Izvor: Blic, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokazna vežba u Kuli

Pokazna vežba u Kuli

Jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova izvele su danas na poligonima kampa za obuku policije, na Stolcu kraj Kule, pokazne vežbe oslobađanja talaca iz objekata i vozila u pokretu i predstavile veliki deo svoga naoružanja i opreme. Ova vežba bila je upriličena povodom posete delegacije iz sastava slične antiterorističke jedinice austrijske policije, koju su predstavljali zamenik komandanta jedinice i komandant jedinice za grad Beč. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vežbi su prisustvovali Dušan Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova, Boris Tadić, ministar vojske SCG, general Branko Krga, načelnik Generalštaba i general Sreten Lukić, načelnik Javne bezbednosti MUP-a Srbije.

Nakon uvodnog dela smotre i demonstracija raznih tehnika napada i odbrane od hladnog i vatrenog oružja, pripadnici Žandarmerije pokazali su vežbu oslobađanja talaca i onesposobljavanja razbojnika koji su upali u banku.

Gosti iz Austrije bili su veoma zadovoljni onim što im je demonstrirano i, kako su istakli, 'ova vežba pokazala je visoku obučenost i profesionalnost jedinica Žandarmerije i otvara mogućnost za veću saradnju'. Ministar policije Mihajlović istakao je da je 'Žandarmerija sposobna da izvrši svaki zadatak i kod nas i u eventualnim misijama, a da je saradnja srbijanske i austrijske policije već do sada davala dobre rezultate prilikom rasvetljavanja nekih teških kriminalnih dela'. Upitan da li ova vežba predstavlja mogućnosti Žandarmerije za najavljene mirovne misije u inostranstvu, ministar vojske Boris Tadić izjavio je da su na ovu temu do sada razgovarali predstavnici MUP-a i Generalštaba, ali da odluku o misijama mora doneti Skupština SCG. - Za tako složenu operaciju potrebna je ozbiljna logistika i planiranje, ne samo vojno, već i političko. Za zajedničku misiju policije i vojske potrebne su i zajedničke vežbe - rekao je Tadić. D. G.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.