Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačano obezbeđenje Nati Mesarović

Kragujevac -- Ministar pravde Zoran Stojković kaže da je sudiji Nati Mesarović, nakon pretnji upućenih iz SAD, pojačano obezbeđenje.

"Pojačane su mere obezbeđenja i verujem da će obezbeđenje valjano raditi svoj posao", rekao je Stojković u Kragujevcu. "Uvek ima ljudi koji prete, ali znajuću sudiju Mesarović, koja je dobar i čvrst sudija, ja ne brinem da će te pretnje na bilo koji način uticati na tok suđenja", naglasio je Stojković. Nata Mesarović je predsedavajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudskog veća za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

On je dodao da su pretnje upućene od iste organizacije koja je ranije pretila i predsedniku Vrhovnog suda Srbije i istakao da bi država od američke administracije trebalo da zatraži da otkrije ko su pisci pretećih poruka.

"Mi moramo nešto da preduzmemo sa Amerikancima jer nemamo ovlašćenja da tamo proveravamo. Tamo je to ozbiljno krivično delo, pa bi tužilaštvo i policija trebalo da kontaktiraju SAD za to", rekao je Stojković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.