Izvor: B92, 06.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogrešno optuženi tuži državu

Novi Sad -- Vojni muzičar Dejan Kuzmanović, greškom optužen da je ubica premijera Đinđića, tužio je MUP Srbije.

Kuzmanović, koga je policija u toku akcije "Sablja" zabunom optužila da je ubica premijera Zorana Đinđića, tužio je MUP Srbije, a prvo ročište po toj tužbi zakazano je za 20. maj, piše novosadski "Građanski list".

"Bivši ministar policije Dušan Mihajlović pričao je na televiziji kako imaju ubicu i prikazana je moja fotografija iz vozačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvole. Kasnije sam čuo da mi se majka u tom momentu onesvestila. Policija mi nikada nije objasnila odakle im moja slika iz vozačke dozvole, pa su kazali da je to suviše komplikovano i da ne bi hteli time da me zamaraju", rekao je Kuzmanović.

Dodao je da je policija tri dana nakon izdavanja poternice za njim šturo saopštila da je pogrešila, ali je kod komšija i prijatelja ostala izvesna doza nepoverenja prema njemu. Kuzmanović, koji u vojnom orkestru svira na tubi, svirao je i na poslednjem ispraćaju premijera Srbije Zorana Đinđića, 15. marta prošle godine, a poternica protiv njega raspisana je posle toga.

Kuzmanovićev pravni zastupnik Arsenije Katanić rekao je da njegov klijent u tužbi protiv MUP-a zahteva naknadu nematerijalne štete od tri miliona dinara zbog povrede časti i ugleda, kao i zbog pretrpljenog duševnog bola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.