Poginuo tokom Limske regate

Izvor: Press, 15.Avg.2010, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo tokom Limske regate

Ljubenko Baja Ćuković (48), preduzetnik iz Priboja, poginuo je u subotu kasno po podne tokom treće međunarodne Limske regate vožene od Priboja do Rudog u dužini od oko 40 kilometara
Tragedija se dogodila kada je nesrećni Ćuković ispao iz čamca u kome je bio sa prijateljima i 14-godišnjim sinom.
Očevici tvrde da je sve teklo bez većih problema do Valina, mesta u kanjonu Lima, gde su verovatno najopasniji rečni bukovi na celom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rečnom toku te reke. Sa čamca su ispala dvojica učesnika regate, jedan je uspeo da ispliva, ali Ljubenko Ćuković, nažalost, nije. Očevici tvrde da je Ljubenko nakon pada podigao ruku iz vode, verovatno tražeći pomoć i onda - potonuo. Učesnici regate i spasilačke ekipejoš nisu uspeli da pronađu njegovo telo. Pretpostavlja se da je ili udario glavom u podvodne stene prilikom pada ili ga je izdalo srce, pošto je bio vrlo vreo dan, pa nakon iznenadnog pada u hladnu vodu srce nije izdržalo naglu temperaturnu promenu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.