Poginuo radnik u krugu fabrike

Izvor: Studio B, 26.Sep.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo radnik u krugu fabrike

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike saopštilo da je u krugu fabrike "Celuloza" u Loznici, koja je u stečaju, poginuo radnik Lj.J, a teško je povređen LJ.T.

U saopštenju se navodi da je očevidac inspektorima rada izjavio da je do povrede radnika došlo prilikom sečenja metalne konstrukcije praznog skladišnog rezervoara belog luga, uz pomoć brenera.

Na radnike se obrušio krov rezervoara prečnika oko osam metara i visine oko pet metara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Radnike je angažovao povređeni Lj.T, a na ulazu u napuštenu fabriku inspektori nisu zatekli obezbeđenje, pa nema podataka da li je grupu angažovalo rukovodstvo fabrike, odnosno stečajni upravnik, ili su se tu nalazili u krađi, navodi se u saopštenju.

Inspektori rada su se sa službenicima policijske uprave u Loznici dogovorili da dalju istragu vodi policija.

U slučaju da se utvrdi da se radi o krivičnom delu krađe i da povređeni Lj.T. nema registrovanu radnju inspekcija rada nije nadležna, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.