Izvor: B92, 13.Dec.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo paraglajderista

Loznica -- Istražni sudija iz Loznice Živadin Lazić rekao je da je paraglajderista iz Loznice Miroslav Tursunović (60) poginuo prilikom pada letelice na planini Gučevo.

Prema Lazićevim rečima, na osnovu uviđaja završenog sinoć oko 22 sata, utvrđeno je da je Tursunović izgubio život na jugoistočnoj strani Gučeva, u krošnji bukve visoke oko 30 metara na koju je pao ubrzo posle otiskivanja sa uzletišta na toj planini.

Tursunović je uzleteo oko 12 sati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sa njim u društvu, u drugoj letelici, bio je paraglajderista Darko Panić (22) iz Beograda.

Panić je rekao da je ubrzo posle poletanja primetio da je sam u vazduhu, a kasnije posle prizemljenja je uspeo da uoči stradalog kolegu visoko na drvetu, objasnio je sudija Lazić.

Prema njegovim rečima, zbog neprostupačnog terena zatražena je pomoć MUP-a čiji helikopter zbog loših vremenskih uslova na području Gučevu nije mogao da bude poslat na lice mesta. Tursunovićevo telo uz pomoć vatrogasaca evakuisano je sinoć oko 21:30 sati.

"Prisutni lekar je tom prilikom konstatovao da Tursunović nije živ. Obdukcijom koju sam naložio biće utvrđeno šta je uzrok njegove smrtio objasnio je istražni sudija.

"Danas bi trebalo da i komisija civilnog vazduhoplovstva obavi uviđaj na licu mesta, kako bi se utvrdilo šta je uzrok Tursunovićevog pada ubrzo posle starta sa uobičjenog uzletišta paraglajderista, u čemu će pomoći i delovi letelice koji su ostali na drvetu", rekao je Lazić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.