Izvor: Blic, 28.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo petoro srpskih gastarbajtera

Poginulo petoro srpskih gastarbajtera

BEOGRAD - Petoro državljana Srbije poginulo je, a četvoro je povređeno u preksinoćnoj saobraćajnoj nesreći kod mađarskog grada Mora kada je kombi u kome su se nalazili sleteo s puta i udario u drvo.

U udesu život su izgubili Viktorija (55) i Svetislav Perić (53) iz Aljudova kod Malog Crnića i Požarevljani Radiša Bogosavljević (46), Ivica Stojanović (24) i Zvonko Kostić (37), saznaje 'Blic' u Ambasadi Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Budimpešti.

Gorica Obradović (58) iz Smoljinca i Letica Kostić (37) iz Požarevca su teško povređene. One su smeštene u bolnicu 'Sent Đerđ' u Sekešfekervaru i, kako saznaje 'Blic', još su u životnoj opasnosti.

Sa lakšim povredama prošle su Ivana Ljubisavljević (22) iz Požarevca i Zlatica Živanović (28). Ivana je zadržana na lečenju, dok je Zlatica posle ukazane pomoći puštena na kućno lečenje.

Osmočlana grupa krenula je iz Požarevca prekjuče u 11 sati minibusom 'mercedes 312D', austrijske registracije. Vraćali su se na rad u Beč posle praznika koje su sa porodicama proveli u Požarevcu i okolini.

Minibus je vozio Radiša Bogosavljević koji je, kako saznajemo, bio i vlasnik vozila. Na mađarskom putu 81, u blizini Mora, oko 19.45 sati vozač minibusa je iz za sada neutvrđenih razloga sišao s desne strane puta. Mađarska policija pretpostavlja da je u tom trenutku Bogosavljević naglo okrenuo volan, pa je vozilo prešlo na levu stranu saobraćajnice, sletelo s puta i udarilo u drvo. Prizor je bio stravičan. Minibus je prepolovljen, a četvoro putnika je ispalo iz vozila.

Vozači koji su se na tom delu puta zatekli u trenutku nesreće odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

- Bilo je užasno, mislili smo da nema živih. Drvo je prepolovilo minibus. Četiri tela su ispala iz vozila. Jedno telo je čak odletelo dvadesetak metara dalje. Neki su bili zaglavljeni jer su na njih pala sedišta - ispričali su mađarskim medijima vozači koji su prolazili putem 81.

Četiri muškarca i jedna žena preminuli su pre dolaska Hitne pomoći. Povređeni su odmah prevezeni u bolnicu u Sekešfekervaru.

Ana Ž. Adžić Porodična tragedija

Pre pet dana u saobraćajnoj nesreći kod Vrbasa poginuli su rođaci teško povređene Gorice Obradović. Naime, stradali su Cile Obradović, njegova trudna supruga Maja i dvoipogodišnja ćerka Anastasija, a putovali su iz Beča u Smoljinac, gde je trebalo da provedu Božić. Kupio prsten za venčanje

U kući Stojanovića u Ulici cara Dušana 5 u Požarevcu tuga za mladim Ivicom Stojanovićem koji je prekjuče krenuo iz Požarevca u Austriju. Okupili se rodbina, prijatelji i komšije da sa baba Dušankom, koja je unuka ispratila u utorak, podele bol i tugu. Ona, skrhana nesrećom koja je zadesila njenog mezimca, zapomaže: ‘’Jao sine, jao radosti babina.’’

Njegova verenica Ivana je bez glasa. Venčanje je trebalo da bude za nekoliko dana, 4. januara. U šoku grli Ivičinu babu Dušanku.

- Zakazali su venčanje za 4. januar sledeće godine. Od zlatara su već naručili burme - kroz suze priča Ivanin otac Goran Milojković.

Ivica je u Beču živeo sa roditeljima i sestrom. Tamo je završio trgovačku školu i zaposlio se. Njegov nesuđeni tast kaže da Ivici gazda nije dozvolio da spoji Božić i Novu godinu, pa je prekjuče krenuo u Austriju.

Baba Dušanka i prijatelji očekuju da posmrtni ostaci Ivice Stojanovića stignu u Požarevac idućeg utorka.

S. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.