Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuli u zapaljenom avionu

Valjevo -- Nastavnik letenja Bojan Korošec iz Beograda i pilot Ljubo Pejović iz Zrenjanina poginuli su u avionskoj nesreći.

Nesreća se dogodila kada se školski avion tipa "pajper 28", srušio iznad sela Gvozdenović u okolini Uba. Valjevska policija saopštila je da je avionom pilotirao povređeni učenik Škole za obuku pilota Milan Milošević koji je jedini preživeo nesreću. On je sinoć izjavio da se avion srušio zbog požara u kabini.

Kako iz Valjeva za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92 novinar javlja Radio Patka Predrag Vujanac, povređeni pilot, Milan Milošević, učenik zemunske škole letenja je van životne opasnosti i nalazi se na odeljenju poluintenzivne nege, potpuno svestan.

Prema rečima dežurnog ortopeda, dr Saše Vukićevića, Milošević je zadobio posekotine i opekotine po licu, kontuzije po telu, nagutao se dima iz zapaljenog kokpita Pajpera 28, u kojem se nalazio.

Druga dva člana posade, Bojan Korošec iz Beograda, nastavnik letenja i Ljubo Pejević profesionalni pilot iz Zrenjanina, izgoreli su, kada se njihov školski avion, koji se kretao na maršruti Beograd-Valjevo, iz za sada nepoznatih razloga, srušio blizu sela Gvozdenović kod Uba.

Letelicom je upravljao Milošević koji se nalazi na obuci u pilotskoj školi, saopštila je valjevska policija, posle uviđaja kojem su prisustvovali opštinski državni tužilac, vlasnik zemunske škole i predstavnici Saveznog inspektorata kontrole leta.

Inače, valjevskoj policiji je vest o nesreći javio seljak iz Gvozdenovića, Milomir Milovanović koji je čuo prasak i video vatru, pošto se avion srušio na njegovoj njivi. Milovanović je otrčao do zapaljenog aviona i uspeo da izvuče Miloševića iz zapaljenog aviona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.