Izvor: B92, 16.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuli motociklisti u udesu

Smederevo -- U poslednja četiri dana na putevima u Srbiji poginulo je devet osoba.

Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća bila su prekoračenja brzine, nepropisna preticanja i vožnja pod uticajem alkohola. Poslednja nesreća desila se sinoć kod Smedereva kada su živote na motoru izgubila dva mladića.

Poslednja nesreća desila se sinoć kod Smedereva kada su živote na motoru izgubila dva mladića.

Dvojica mladića iz sela Vučak kod Smedereva Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << P. (24) Milovan S. (22), poginuli su noćas na auto-putu Beograd-Niš, u saobraćajnom udesu koji je bio izazvan neprilagođenom brzinom.

Isražni sudija iz Smdereva Dragan Rogan je rekao da još nije utvrđeno da li su njih dvojca bili pod uticajem alhohola, ali da je po prvom istražnom uvidaju očigledno da je nekontrolisana brzina uzrok udesa:

"Zbog prevelike brzine došlo je do sletanja motorcikla van kolovoza a potom se survao na autoput, niz nizbrdicu, i udario u električni stub za rasvetu", kazao je on.

Na putevima Srbije u prethodna 24 sata policija je evidentirala 176 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dve osobe poginule, a 65 je povređeno.

U Beogradu su se u isto vreme desila 64 udesa, u kojima je jedna osoba poginula, a osam je zadobilo teže i lakše povrede. Profesor saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić kaže da saobraćajne nesreće svake godine srbiju koštaju puno novca.

I pored toga primena novog zakona o bezbednosti u saobraćaju još uvek se čeka:

"Zakon o prekršajima je usvojen ali sa pomakom da važi od 1. januara ove godine, a zatim je njegova primena odložena zbog nepostojanja ustavnih pretpostavki za godinu dana. Što se tiče Zakona o bezbednosti u saobraćaju, on je sada u proceduri i upućen je drugim ministarstvima na njihovo mišljenje, a posle toga ide na vladu pa na Zakonodavni odbor pa tek onda u skupštinu", kaže Vujanić.

Najteža saobraćajna nesreća u ovoj godini desila se prošle nedelje na putu za Kikindu u kojoj je život izgubilo šest medicinskih sestara, kada je kombi udario u priklicu traktora koja je bila puna kukuruza.

Uzrok te nesreće bila je smanjena vidljivost na kolovozu, neprilagođena brzina kretanja i nepoštovanje saobraćajnih propisa vozača traktora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.