Podneta prijava protiv A. Lukića

Izvor: B92, 25.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta prijava protiv A. Lukića

Pančevo, Beograd -- Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća "Delta legal" Aleksandra Lukića zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu.

Poreska uprava je saopštila da je Lukić od maja 2004. do aprila 2008. prodao 300 stanova bez evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća. Proverom je kod 71 kupca utvrđeno da su oni stanove platili gotovinom u iznosu većem od dva milion evra, a na tu sumu Lukić nije obračunao porez na dohodak građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On se tereti da je oštetio državu za 63,8 miliona dinara.

Dodaje se i da je Lukić, u nameri da umanji obavezu po osnovu poreza na dodatu vrednost, u periodu od aprila do novembra 2006. u poslovnim knjigama lažno prikazao 17 ulaznih dokumenata o nabavci robe i izvršenim uslugama dva preduzeća.

Lukić je uhapšen je 21. novembra, zbog sumnje da prilikom izgradnje i prodaje stanova u naselju Filmski grad nije platio porez od 64 miliona dinara.

Pančevo: Hapšenja zbog građevinarstva

Sedam osoba uhapšeno je u Pančevu pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, osumnjičeni su prekoračili ovlašćenja i odobrili izgradnju stambenih objekata na više lokacija u Pančevu investitorima Saši Petroviću, Marku Petroviću i Predragu Nikoliću, pri čemu su investitori pribavili novčanu korist od preko 200.000 evra.

Jedna od uhapšenih je i sestra zamenika gradonačelnice Pančeva.

Gradonačelnica Vesna Martinović kaže za B92 da podržava akciju policije. "Podržavam svaku akciju MUP-a i ostalih nadležnih državnih organa koja je usmerena na suzbijanje kriminala, pre svega na zloupotrebe službenog položaja i korupciju”, kaže ona.

"Naročito u državnim organima, s obzirom na to da, pre svih, zaposleni koji rade u državnim organima su dužni da poštuju zakon. Ne bih dalje da komentarišem akciju, s obzirom na to da je akcija u toku”, navela je Martinovićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog malverzacija sa stanovima

Izvor: Mondo, 24.Dec.2008, 20:37

Policija je, u nastavku akcije na otkrivanju zlouptreba u vezi sa izdavanjem dozvola za izgradnju stanova, na području Pančeva uhapsila sedam osoba iz Pančeva, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na Mondo...

Krivična prijava protiv direktora Delta legala

Izvor: Kurir, 25.Dec.2008

BEOGRAD, 25. decembra 2008. (Beta) - Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća Delta legal Aleksandra Lukića zbog sumnje da je utajio porez i da je oštetio budžet za 63,8 miliona dinara. Kako se navodi u današnjem saopštenju, Lukić je od maja 2004. do aprila 2008....

Nastavak na Kurir...

Krivična prijava protiv direktora Delta legala

Izvor: 24sata, 25.Dec.2008

Kako se navodi, Lukić je od maja 2004. do aprila 2008. godine prodao 300 stanova bez evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.