Izvor: S media, 01.Feb.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica za aferu "Agrobanka"

Nakon sprovedene istrage Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv osumljičenih u aferi "Agobanka".

Optužnica je podignuta protiv Dušana Antonića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića i Snežane Paunović.

Kao i protiv Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima "Habit farm", "Svis farmacija", "Svis inter medikal", "Produkt trejd fajnans", "Vestern stajl", "Merkjuri Internacional", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i "Drina Timber".

Time je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, pribavljena imovinska korist u iznosu više od 5, 7 milijadri dinara.

Istraga protiv Radosava Sekulića je prekinuta, jer su veštaci zaključili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja ne može da učestvuje u krivičnom postupku. Uskoro će biti novo veštačenje kako bi se dovršila započeta istraga protiv Sekulića, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon podizanja optužnice predložilo da se pritvor produži Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću.

Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju ostrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom.

Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama.

(S media)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignute optužnice za “Agrobanku”

Izvor: Telegraf.rs, 01.Feb.2013

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 21 osobe za mahinacije u aferi "Agrobanka" i pribavljanje koristi za više od 5,7 milijardi dinara

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.