Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 02.Mar.2010, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića kojom ga tereti za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru, 4. maja 2008, u okrugu Brum u SAD.

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši konzul i vicekonzul Srbije u Njujorku Slobodan Nenadović i Igor Milošević zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tanjugu.

Zorić je rekao je da se Kovačeviću na teret stavlja i da je izvršio krivično delo falsifikovanja isprave, jer je 9. juna 2008. godine u Beogradu na aerodromu "Nikola Tesla" neistinitu javnu ispravu, putni list, upotrebio kao pravu i pokazao na uvid pripadnicima pogranične policije MUP-a Srbije prilikom pasoške kontrole.

Milošević i Nenadović terete se da su 8. juna 2008. godine u prostorijama generalnog konzulata Srbije u Njujorku, "prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja, pribavili korist Kovačeviću i omogućili mu da napusti teritoriju SAD i izbegne vođenje krivičnog postupka pred pravosudnim ogranima SAD po optužnici koja ga je teretila za nanošenje teških telesnih povreda američkom državljaninu", naveo je portparol.

Kovačević se tereti da ih je s umišljajem na to podstrekao, pa mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, napomenuo je Zorić.

"Želim da istaknem da je podizanje optužnice u ovom slučaju logičan rezultat dobre saradnje između američkog i srpskog tužilaštva, a samo ustupanje ovog predmeta srpskim pravosudnim institucijama bez rezervi i uslovljavanja predstavlja izraz poverenja u naš pravosudni sistem", kazao je Zorić.

On je najavio da će tužilaštvo, kao i do sada, u daljem toku postupka preduzimati sve u okviru svojih zakonskih ovlašćenja kako bi ovaj krivični postupak bio efikasno okončan, a pravda zadovoljena.

Neke stvari opet nisu jasne "optuzen za podstrekivanje". Neznam koliko je on to uticajan da natera jednog konzula da uradi krivicno delo, drugo Tomo Zoric kao i Slobodan Homen opet "mlate slamu" i likuju koliko je nase pravosudje jako da su cak i amerikanci ustupili predmet nama. Pa normalno da su ga ustupili odnosno "PRODALI", jer vi ste braco za to kesirali celih MILION DOLARA. Samo trebate da objasnite narodu ko je Miladin Kovacevic ko mu je omogucio skolovanje u SAD.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.