Počuča se nagodio sa Tužilaštvom, osuđen na četiri godine uslovno

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počuča se nagodio sa Tužilaštvom, osuđen na četiri godine uslovno

Ročište u postupku protiv nekadašnjeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomira Počuče, optuženog zbog ugrožavanja sigurnosti aktivistkinja i aktivista nevladine organizacije "Žene u crnom", odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 19. maj, jer se nije pojavio branilac optuženog.

Zbog učešća u sukobima u Ukrajini Počuča se nagodio sa Tužilaštvom da bude osuđen četiri godine uslovno.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodi krivični postupak protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu, po optužnom predlogu zbog pretnji "Ženama u crnom" upućenih preko društvene mreže Fejsbuk.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu. Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja sudjenja, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko Interneta putem društvene mreže.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radomir Počuča se nagodio sa Tužilaštvom

Izvor: Blic, 20.Apr.2016

Ročište u postupku protiv nekadašnjeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomira Počuče, optuženog zbog ugrožavanja sigurnosti aktivistkinja i aktivista nevladine organizacije "Žene u crnom", odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 19. maj, jer se nije pojavio branilac...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.