Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju dodatne istražne radnje u slučaju Ćuruvija

Istražni sudija Specijalnog suda počeće danas i sutra dodatne istražne radnje u slučaju ubistva novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, rekao je advokat Rajko Danilović.



Danilović je za današnje izdanje lista "Danas" naveo da će u okviru tih istražnih radnji biti saslušano nekoliko novih svedoka koji do danas nisu davali svoj iskaz pred istražnim organima o ubistvu Ćuruvije.

List prenosi izjavu portparolke specijalnog suda Maje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kovačević-Tomić koja navodi da će u okviru dopune istražnih radnji istražni sudija saslušati deset novih svedoka i da će biti obavljeno balističko veštačenje.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u februarau da je to tužilaštvo podnelo zahtev za preduzimanje novih istražnih radnji u slučaju ubistva Ćuruvije koje bi mogle doneti ozbiljne pomake.

Istražne radnje u slučaju Ćuruvija su završene polovinom juna prosle godine, a kompletan predmet je dostavljen Specijalnom tužilaštvu početkom jula.

Tokom istražnih radnji sudija je po predlogu specijalnog tužioca saslušao oko 100 svedoka.

Slavko Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine na ulazu u zgradu u kojoj je živeo, u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Saslušana deca Slavka Ćuruvije

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2008

Istražne radnje u postupku za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa". Prema onome što smo saznali, Ćuruvijina deca su izjavila da će se pridružiti krivičnom gonjenju ukoliko bude pokrenuta istraga, a o samom događaju nisu mogli ništa da kažu, jer nisu bili očevici ubistva

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.