Počinje suđenje za ubistvo Srbina u Ohridu

Izvor: Blic, 02.Maj.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje za ubistvo Srbina u Ohridu

PRILEP - Suđenje četvorici optuženih za svirepo ubistvo Dejana Novakovića, državljanina Srbije koji je avgusta prošle godine na smrt pretučen dok je boravio u Ohridu u Makedoniji, zakazano je za 3, 4. i 5. maj u Prilepu.

Iako su već održana dva ročišta po ovom predmetu pred Osnovnim sudom u Ohridu, Apelacioni sud u Bitolju preselio je predmet u Prilep nakon odluke Osnovnog suda u Ohridu da bude izuzet iz slučaja, zbog više razloga, među kojima i taj što su neki članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudskog saveta bili uključeni i u istragu ovog slučaja.

Takođe, prethodno je predsednik ohridskog suda prihvatio zahtev porodice ubijenog Novakovića da se sudija Milka Taneska izuzme iz slučaja jer je vređala porodicu i njihovog advokata i zabranila medijima da priustvuju suđenju.

Na optuženičkoj klupi naći će se Mitre Kostoski, Ilče Jonovski i Đoko Naumovski, sva trojica iz Ohrida, dok je postupak protiv Dragana Đorđevića iz Leskovca razdvojen jer je i dalje u bekstvu.

Dejan Novaković pretučen je na smrt u noći između 26. i 27. avgusta prošle godine kada ga je napalo desetak mladića ispred ohridskog kluba „Kuba Libre Havana". Povod za tuču bila je svađa Novakovića i Đorđevića, nekadašnjeg člana bande "Pink Panter”, u lokalu čiji je vlasnik Mitre Kostovski, Đorđevićev prijatelj. Takođe, u tuči je povređen i Goran Perić, Novakovićev drug.

Povezane vesti: Slučaj Novaković seli se iz Ohrida u Prilep Makedonija: Suđenje ubicama Dejana Novakovića ispočetka Priznao da je tukao srpskog turistu Suđenje za ubistvo Srbina u Ohridu Porodica Dejana Novakovića pretučenog na smrt u Ohridu traži obeštećenje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.