Izvor: Blic, 02.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje Darku Liliću zbog pokušaja prinude

Pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje Darku Liliću, sinu bivšeg predsednika SRJ Zorana Lilića, zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju.



Lilić mlađi se tereti da je od dužnika svoje majke - porodice Radanović, pretnjama smrću pokušao da naplati dug od 100.000 evra.

Od januara do sredine marta prošle godine, on je u više navrata pozivao telefonom Miljka, Mariju i Mihajla Radanovića, preteći da će ih pobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukoliko mu ne vrate novac koji je njegova majka davala Mariji na ime pozajmice. Lilić je 11. marta, sa dva nepoznata pratioca, došao na adresu Radanovića i lupajući pištoljem na ulazna vrata pretio im smrću ukoliko mu ne predaju traženi novac, što oni ipak nisu učinili.

Razlika između krivičnih dela prinude i iznude je u tome što se prinuda događa kada se novac, uz pretnju i zastašivanje, traži zato što dug realno postoji, dok u slučaju iznude takav osnov ne postoji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretnjom naplatio dug

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2008

Pred Četvrtim opštinskim sudom u ponedeljak bi trebalo da počne suđenje Darku Liliću, sinu bivšeg predsednika SRJ Zorana Lilića, zbog krivičnog dela prinude u pokušaju

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.