Izvor: B92, 31.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Daviniću

Beograd -- Pred Vojnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu počelo je suđenje bivšem ministru odbrane SCG Prvoslavu Davniću.

Daviniću se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele osam stanova pripadnicima specijalne vojne jedinice "Kobre". Suđenje je zatvoreno za javnost zbog iznošenja dokumenata i podataka koji imaju status službene tajne, a Davinić se tereti da je pripadnicima "Kobri" dodelio veću kvadraturu stanova u beogradskim naseljima Cerak i Bežanijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosa, nego što im je to pripadalo po zakonu.

Pošto je Davinić izneo svoju odbranu, nastavak suđenja je zakazan za 13. septembar. Bivši miistar odbrane rekao je novinarima da je odbacio optužbe i da je u svom iskazu pokazao da je postupao u skladu sa propisima.

"Imao sam ovlašćenje da ljudima koji su obezbeđivali predsednika SCG i Srbije, načelnika Generalštaba i mene, na prioritetnoj osnovi obezbedim stanove dok vrše tu funkciju. Tokom pretresa prezentirana su nova značajna dokumenta koja otklanjaju svaku sumnju u ispravnost moje odluke", rekao je Davinić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.