Izvor: B92, 19.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo saslušavanje svedoka

Podgorica -- U okviru istrage o ubistvu Duška Jovanovića, saslušani su njegov telohranitelj i jedna od službenica "Dana", prenosi u subotu podgorička štampa.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović počeo je u petak saslušavanje oko 50 svedoka koje je predložio tužilac u zahtevu o sprovođenju istrage protiv Damira Mandića, osumnjičenog da je pomagao u ubistvu Jovanovića.

Mandićev adovokat Željko Jočić kazao je medijima da su svedoci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pominjali automobil iz kojeg je pucano na Jovanovića, ali da su ga videli "svako iz svog ugla", pri čemu nisu spominjali marku automobila. On nije želeo da odgovori da li su svedoci pominjali njegovog klijenta.

Telohranitelj pokojnog Jovanovića Milorad Mitrović ranije je medijima izjavio da na Jovanovića nije pucano iz tamnoplavog "golfa 3" zatamnjenih stakala, koji je nađen na parkingu dva dana posle ubistva već iz nekog drugog automobila.

Generalni konzulat Slovenije u Crnoj Gori, čije je predstavništvo u blizini mesta na kojem je Jovanović ubijen, predao je juče MUP-u video zapis nadzora spoljašnjih prilaza predstavništvu, sa terase zgrade "Čelebić". Očekuje se da će ti snimci pomoći istrazi da precizno utvrdi kretanje svih ljudi i vozila u toj ulici pre, za vreme ubistva, kao i nekoliko dana posle.

Prema pretpostavkama crnogorske policije, na Jovanovića je pucano iz "Golfa 3", a jedini do sada osumnjičeni za pomoć u ubistvu je poznati crnogorski karatista Damir Mandić. Direktor i glavni urednik "Dana" Duško Jovanović ubijen je u noći između 27. i 28. maja ispred redakcije svog lista u Podgorici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.