Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo ispitivanje u aferi indeks

Smederevo -- Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu počeo ispitivanje osumnjičenih za mito u aferi indeks.

"Danas ću po zahtevu javnog tužioca saslušati Emiliju Stanković, Jasminu Nektarijević, Draganu Petrović, Nenada Đurđevića i Predraga Stojanovića", izjavio je istražni sudija Predrag Lukić.

Sudija je dodao da će po novom zahtevu saslušati referenta za studentska pitanja Pravnog fakulteta u Kragujevcu Oliveru Kojić zbog još jednog krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela i profesora međunarodnog privatnog prava Milenu Petrović.

Posle saslušanja osumnjičenih, sudija će po zahtevu javnog tužioca doneti rešenje o proširenju istrage zbog novih dela jer se došlo do saznanja o novim slučajevima davanja mita i polaganja ispita bez izlaženja na ispit.

Istražni sudija je naveo da do sada još nisu ispitivani studenti koji su dobili ocene bez izlaženja na ispit. Na pitanje da li će i oni koji su davali mito biti gonjeni, istražni sudija je odgovorio da to "zavisi od tužioca".

Do sada su u slučaju prodavanja ispita i diploma 23 osobe privedene istražnom sudiji. Među njima je 12 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Za sada će se sa slobode braniti Zoran Kovačević iz Velike Plane i Branislavka Stojković iz Beograda, koja je juče puštena iz pritvora.

Sudija je naveo da je istražni zatvor u Smederevu "prepun" i dodao da je problem to što tokom istrage dvoje osumnjičenih ne smeju da budu u istoj prostoriji.

Desetoro osumnjičenih nalazi se u pritvoru u Beogradu. Dva osumnjičena su na lečenju u zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.