Izvor: B92, 18.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeglo sedam zatvorenika

Peć -- Sedmočlana grupa zatvorenika, koju je predvodio osuđenik Faton Hajrizi, pobegla je danas iz zatvorskog centra Dubrava kod Istoka.

Vest je za B92 potvrdio portparol Kosovske policijske službe u Prištini Veton Eljšani. "Hajrizi je javnosti poznat kao osumnjičeni za ubistvo ruskog vojnika iz sastava KFOR-a 2000. godine", rekao je Eljšani, navodeći da su među beguncima i osuđenici Burim Baša, Amir Sopa, Astrit Šabani, Đavit Morina, Ramadan Šuti i Ljirim Jakupi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Izvor B92 iz policije u Peći precizira da se bekstvo ove grupe zatvorenika dogodilo danas oko 16:15.

Isti izvor navodi da je bekstvo dobro organizovano i da su begunci imali podršku izvan zatvora od grupe naoružanih lica koja je iz vatrenog oružja pucala na zatvorsko obezbeđenje.

U pucnjavi niko nije povređen, kaže izvor B92.

U policiji u Peći navode da je Faton Hajrizi uspeo da od 2000. godine do sada tri puta pobegne iz zatvora u Dubravi.

Posle oružane pljačke početkom ove godine kada je sa saradnicima opljačkao banku u Srbici, Hajrizi je pobegao u Nemačku gde je na osnovu poternice policije UNMIK-a uhapšen i deportovan na Kosovo, saznaje B92 u policiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.