Izvor: B92, 15.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaši uhapšeni zbog gužve

Beograd -- Četiri maskirane osobe opljačkale su banku, a uhapšene su pošto su tokom bekstva upale u gužvu na Brankovom mostu.

Naoružani napadači, maskirani kapuljačama, opljačkali su oko 9 časova ekspozituru banke Sosijete ženeral na Novom Beogradu i uz pretnju pištoljem otele oko 2,6 miliona dinara i 45.000 evra. Oni su uz pretnju pištoljima prvo vezali radnike obezbeđenja banke, a potom uzeli novac i crvenim "fordom eskortom" uputili se ka Brankovom mostu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Beograđani koji su se jutros zatekli na Brankovom mostu bili su svedoci spektakularnog hapšenja pljačkaša banke kakvo su do sada mogli da vide samo na filmu.

"Opservacijom terena i stalnim akcijama policije uočili smo nakon izvršenog krivičnog dela putničko vozilo marke 'ford', u kojoj su se nalazila četiri lica", kaže Aleksandar Janković iz kriminalističke policije.

Kako nezvanično saznaje B92, pljačkaši Nemanja Savić, Vlada Maksimović, Predrag Batos i Ilija Mijačić su uhapšeni tako što ih je policija pustila da posle pljačke uđu u automobil i krenu ka Brankovom mostu.

Budući da pljačkaši nisi računali na to da je u to vreme na mostu velika saobraćajna gužva, policija ih je opkolila s obe strane.

Svi su uhapšeni na sredini mosta, u smeru ka centru grada. Policija je pri hapšenju u kolima pronašla i ukradeni novac i pištolj kojim su razbojnici pretili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.