Pljačkali policiju i menjačnice

Izvor: Blic, 12.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkali policiju i menjačnice

BEOGRAD - Operativci beogradske policije uhapsili su Aleksandra M. (26) i Branka M. zvanog Bančo (26), osumnjičene za razbojništva u tri menjačnice, krađu automobila, nedozvoljeno držanje oružja, kao i za krađu službenog pištolja i policijske značke iz vozila MUP-a, saznaje „Blic".

Uhapšena je i Svetlana I. (36), devojka Aleksandra M., koja je osumnjičena za pomaganje.

Inspektori Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata stavili su im lisice na ruke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prekjuče, nakon što su pokušali da opljačkaju menjačnicu „Brada" u Ulici Jurija Gagarina 222. Osumnjičeni su se do menjačnice, koja se nalazi u tržnom centru, dovezli „puntom", i to neposredno pre otvaranja lokala. Sa automobila su skinuli registarske tablice. Pre izlaska iz vozila, presvukli su se u zelene, radničke kombinezone, a svoju odeću su spakovali u torbu, koju im je, kao i kombinezone, kupila Svetlana I. Ona je i kombinezone i torbu, pre nego što su krenuli u razbojnički pohod, krila u stanu svog oca.

Kako saznaje „Blic", osumnjičeni su sreli vlasnika menjačnice „Brada" i zatražili od njega da im da ključeve kako bi otključali vrata. On je, međutim, to odbio, pa su ga oni udarali pištoljima po glavi . Vlasnik im je rekao da nema ključeve i da mogu jedino da ga ubiju. Razbojnici su ga tada pretresli i uzeli mu hiljadu dinara, ključeve od menjačnice i kuće, kao i kartice koje je imao kod sebe. Uzeli su mu i mobilni telefon, a njega su zaključali u pomoćnu prostoriju. Odmah po izlasku iz tržnog centra bacili su njegov mobilni telefon. Odvezli su se do stana oca Svetlane I. gde su se presvukli i ostavili fantomke, rukavice i kombinezone i dva pištolja. Odmah po izlasku iz stana, policija ih je uhapsila.

U njihovim stanovima nađena su i dva pištolja za koje nisu imali dozvolu, kao i policijski pištolj i službena legitimacija, koje su, kako je dokazano, pre dve nedelje ukrali iz vozila MUP-a u Novom Beogradu.

Tek izašli iz zatvora

Aleksandar M. i Branko M. već su hapšeni takođe zbog razbojništava i krađa. Obojica su pre nekoliko meseci izašli iz zatvora, a trenutno se protiv njih vode postupci u sudu. Svetlana I. do sada nije hapšena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.