Plavuša nadmudrila upravu zatvora

Izvor: B92, 14.Jul.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavuša nadmudrila upravu zatvora

Beograd -- Bivša košarkašica članica bande "Pink Panter" Olivera Ćirković pobegla na spektakularan način iz najčuvanijeg atinskog zatvora "Koridalos", pišu "Novosti".

Korpulentna "plavuša", visoka 193 centimetra, osmislila je beg koji je poslužio grčkim medijima da ironično zaključe da je "jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora".

"Fimskom begu" je prethodila najavljena poseta rođaka iz Srbije. Dok je pažnja čuvara bila usmerena ka sobi za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijeme, Olivera je akciju izvela na drugoj lokaciji.

Omiljena i srdačna, uspela je da stekne simpatije većeg broja čuvarki, naročito kada je počela da ukrašava grafitima turobne zatvorske zidine. Radeći na novom muralu, pod budnim okom policajki, Olivera se pre nekoliko dana požalila da nema više spreja da završi započeti posao, navodi list.

Plen vredan 250 miliona evra

Interpol procenjuje da članove bande "Pink Panter" čini oko 200 profesionalaca, mahom sa prostora bivše Jugoslavije. Do sada su, kako se pretpostavlja, izvršili više od 150 pljački i odneli nakit i satove vredne oko 250 miliona evra. Zvaničnici Interpola kažu da je proteklih godina uhapšeno 25, a da se istraga vodi protiv 400 pripadnika ili saučesnika "Pink Pantera", ali da srž te kriminalne grupe čini oko 40 ljudi.

Uprkos paklenom suncu, u četvrtak oko 18 časova, novopečena umetnica je policajki prijavila da će joj prijatelj doneti nekoliko kutija sa sprejevima i zamolila da ne ide na glavnu kapiju, jer će verovatno rigorozna kontrola zabraniti unošenje zapaljivog materijala.

Čuvarka, koja je imala prisan odnos sa Oliverom, naivno je prihvatila predlog, a desetak minuta kasnije stigao je "prijatelj" na motoru velike kubikaže. Čuvarka je prišla vratima sporedne kapije i otključala je, kako bi preuzela kutije. Tada "prijatelj" vadi pištolj, udara policajku u glavu, a Ćirkovićeva mirno izlazi iz zatvora i na motoru odlazi u nepoznatom pravcu.

Jasno je da se radi o dobro osmišljenoj akciji, dogovorenoj mobilnim telefonom, jer je saučesnik stigao baš u trenutku kada su sve ostale zatvorenice i čuvarke, prema ustaljenom rasporedu, napustile taj deo ženskog zatvora. Policija je alarmirala sve jedinice na teritoriji Atike, kao i pogranične prelaze, ali zasada istraga nije otkrila nijedan trag. Iz policijskih izvora se saznaje da su prilično optimistični i veruju da će brzo rešiti slučaj jer "nije teško uočiti tako visoku ženu".

Olivera Ćirković je uhapšena u martu i optužena za saučesništvo u 22 pljačke zlatara i juvelirnica, koje je izvela svetski poznata grupa "Pink Panter". Posle hapšenja dvojice maskiranih muškaraca prilikom pokušaja pljačke zlatare u atinskom kvartu Kalitea, policija je stigla do Olivere. U stanu koji je ona iznajmila pronađena je velika količina nakita, perika, lažnih brada, alata, oružja, kolekcije najrazličitijih ključeva-kalauza i ostalog pribora za pljačke.

Ministar pravde Andonis Rupakiotis naredio je suspenziju za čuvarku, koja se još nalazi u bolnici, ali i istragu za kompletnu postavu čuvara u vreme kada se spektakularni beg dogodio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.