Izvor: B92, 23.Okt.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavšić u Beloj knjizi MUP od 2002.

Kikinda -- Borislav Plavšić, zvani Žabac, označen je kao vođa organizovane kriminalne grupe, jedine u Kikindi i okolini, još u policijskoj Beloj knjizi iz 2002. godine.

Iako je imao nekoliko pravosnažnih osuđujućih presuda, uhapšen je tek u akciji Sablja.

U njegovoj stanu i kafiću policija je tada pronašla razno oružje, nekoliko lažnih pasoša, ličnih karata i vozačkih dozvola, te sprave za daljinsko aktiviranje eksploziva.

Nakon suđenja u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zrenjaninskom Okružnom sudu, koje je uglavnom bilo zatvoreno za javnost, jer se Plavšić pozivao na svoje angažovanje u operacijama Službe državne bezbednosti, odležao je tek nešto više od godinu dana.

Nakon izlaska iz zatvora, prebacio se u Novi Sad, a poslednjih godina ponovo je dosta vremena provodio u Kikindi, pošto je preuzeo fudbalski klub Sloboda iz Novih Kozaraca, koji je letos ušao u Srpsku ligu. Uz to, kupio je i ribnjak u Iđošu, selu u kikindskoj opštini.

U javnosti je pominjan pre nekoliko godina zbog pretnji uredniku Kikindskih Željku Bodrožiću, zbog tekstova objavljenih u ovom listu, a fizički je napao 2002. godine novinara Kikindskih Jovana Gvera.

Podsetimo, juče su pripadnici MUP Srbije uhapsili Plavšića, uz Zorana Petkovića, zbog sumnje da su organizatori šverca oko 120 kilograma heroina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.