Izvor: B92, 13.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakati mrznje u Pristini

Pristina -- Glavna pristinska ulica oblepljena je plakatima koji "podsecaju na ratne uzase i podsticu izazivanje medjuetnicke mrznje, prenosi Kosovalajv.

Na plakatu je slika na kojoj je srpski vojnik prikazan kao koljac albanskog deteta i poruka "ne dozvolite povratak zlocincima na Kosovu". Navedeno je i ime i objasnjenje da je lice sa fotografije "pre rata radilo u PTT Vucitrna i da je ucesnik masakra u jednom vucitrnskom selu 1999. godine".

Misija Ujedinjenih nacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu ocenila je da se time podstice medjuetnicka mrznja i to u vreme kada je zapoceo povratak Srba. Ovakve slike sire strah posebno medju decom, rekao je portparol Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu Sajmon Hezlok i upozorio da opstinske komunalne sluzbe moraju odmah da ih uklone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.