Plaćeni ubica unajmljen u Bugarskoj

Izvor: Blic, 31.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćeni ubica unajmljen u Bugarskoj

ZAJEČAR - Saša Stojković (28), zvani Bokser, ubijen je po nalogu narko-bosova iz Bugarske kojima je dugovao novac za dve isporuke narkotika, a likvidaciju je izvršio plaćeni ubica iz susedne zemlje, saznaje „Blic" od izvora upoznatog s istragom zločina.

Saša Bokser ubijen je 13. jula na zaječarskom gradskom bazenu pred oko 800 kupača, tako što je maskirani muškarac u jednom potezu preskočio ogradu visoku dva i po metra. Potom je dotrčao do Stojkovića, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sedeo u bašti kafića, ispalio tri hica u njegov potiljak i pobegao istim putem. Policija je ubrzo blokirala sve prilaze u Zaječar, prema priči očevidaca tražen je muškarac koji je vozio crveni motor. Prema saznanjima „Blica", plaćenik je Stojkovića pratio ceo dan. Krenuo je za njim kada je izašao sa svadbe u hotelu „Grinka", gde je bio kum, i otišao na bazen. Prema priči očevidaca, ubica je bio maskiran „fantomkom", ali je istraga daljim ispitivanjem svedoka utvrdila da je u pitanju bila crna potkapa koju je on nosio ispod kacige.

Istraga upućuju na to da je ubica bugarski državljanin i da je odmah nakon smaknuća prešao u susednu Bugarsku. Postoji pretpostavka da je krenuo magistralnim putem ka Nišu i kod sela Minićevo, koje je od Zaječara udaljeno oko 30 kilometara, skrenuo ka Bugarskoj i prošao kroz usputna sela. Taj put je asfaltiran, slabo prolazan i vodi do šume oko mesta zvanog Kadibogaz, gde bi sledeće godine trebalo da se napravi granični prelaz.

Osuđeni napadači na novinare

Igor Prvulović (30), Miljan Manić (29) i Ivan Lazarević (28) osuđeni su u Opštinskom sudu u Zaječaru na 60 dana zatvora zbog napada na novinare na zaječarskom bazenu 13. jula, dok su za krivično delo ometanja službenog lica oslobođeni optužbi. Oni su posle ubistva Saše Stojanovića nasrnuli na novinare, oteli im kasete i pretili im smrću. Njima je juče ukinut pritvor, tako da će sa slobode čekati na poziv za izdržavanje kazne. U prepunoj sudnici, videlo se olakšanje trojice osuđenih koji su posle izricanja presude, uz osmeh, izljubili. Videlo se da su zadovoljni presudom jer je za to krivično delo predviđena kazna zatvora do tri godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.