Izvor: B92, 25.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjevčević na suđenju za stečajeve

Beograd -- Sekula Pjevčević negirao na suđenju stečajnoj mafiji da je zloupotrebio poznanstvo sa bivšom direktorkom Poštanske štedionice.

Beogradski biznismen, optužen za pripadništvo tzv. stečajnoj mafiji, negirao je zloupotrebu poznanstva sa Jelicom Živković da bi pribavio materijalnu korist. Na suđenju u Specijalnom sudu Pjevčević je rekao da nije uticao na Živkovićevu da odobri povoljnije kredite firmama u kojima je, prema optužnici, bio suvlasnik, kao i "C >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << marketu" i Kreditno-eksportnoj banci gde je bio direktor.

On je izjavio da nikada nije bio vlasnik ni suvlasnik preduzeća "Vele-auto", "MP energokontakt", "Iskra konstruktor", "Energoživ" i "Energozaštita", već je samo pružao savetodavne usluge tim firmama dok je bio direktor banke.

Optuženi je rekao da je, nakon njegovog hapšenja, u tim firmama bez posla ostalo 500 ljudi jer su im poslovni partneri otkazali saradnju.

Pjevčević je rekao da mu nije jasno zašto tužilac tvrdi da su oštećene firme "Komel", "Energokontaktor" i "Beogradski eskontni centar", iako do sada nije podnet nijedan odštetni zahtev vezan za te firme.

Suđenje se nastavlja sutra u 14.30 kada će Pjevčević završiti izlaganje odbrane. Nakon toga predviđeno je da se o optužnici izjasni bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.